Coach je vrouw

Het glazen plafond. Of het er nu wel of niet is, veel vrouwen hebben moeite om in hun werk op te komen voor hun eigen belangen. Jij kunt dat natuurlijk wel. Maar hoe leg je nu op een opbouwende wijze uit aan je partner wat de regels zijn? Misschien kunnen deze vier tips je een handje op weg helpen om haar te coachen. Blijf lachen, want de onzekerheid en de bescheidenheid van vrouwen kent soms geen grenzen!

 Ze kan geen ‘nee’ zeggen. Haal dit citaat van Lenette van Dongen aan: ‘Je kunt het ook bij de bakker: “Anders nog iets?” ‘Nee.’

Ze kan niet tegen kritiek en kan geen complimenten ontvangen. Leer haar het volgende: ‘Het enige wat je hoeft te zeggen is ‘dankjewel’. Kritiek gaat over iets dat je deed, niet over jou als persoon.’

Ze is altijd negatief over zichzelf. Waarschijnlijk heeft ze dit citaat al eens gelezen, want de boeken van Allen & Barbara Pease zijn populair bij vrouwen. Maar als jij het zegt maakt het misschien meer indruk: ‘Als jij niet positief over jezelf kunt zijn, dan kan de ander dat ook niet.” (uit Waarom mannen en vrouwen elkaars naam moeten onthouden, 2005).

Ze wil aardig gevonden worden. Femke Halsema vat het zo samen: “Je moet gewoon stronteigenwijs zijn. En het riskeren niet aardig gevonden te worden.”(uit Management Team, maart 2005)

En sluit je coachingssessie dan af met een gesprek over chocolade. Ze moet lekker genieten van het leven. “Het leven is als een reis naar het graf, maar vergeet de intentie daar veilig aan te komen in een aantrekkelijk en goed geconserveerd lichaam! Streef ernaar aan te komen met chocola in je ene en een glas wijn in je andere hand, met een totaal opgebruikt lichaam, helemaal versleten en gillend: ‘Whoa, wat een trip! Heb het heerlijk gehad!”

Bron: kalender Vrouwenzaken 2008

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *