Beta voor leken

Het Parool maakt melding van het boek De Bètacanon. ‘Dat wat elk ontwikkeld mens zou moeten weten over de wereld waarin wij leven, verspreid over vijftig onderwerpen.’ Het project werd uitgevoerd door een commissie onder leiding van Spinozaprijswinnaar Robbert Dijkgraaf, zelf natuurkundige.

De onderwerpen van de canon zijn gekozen en uitgewerkt met behulp van ‘peer review’, een beoordelingsmethode waarbij wetenschappers elkaar controleren. De inhoudsopgave is geen simpel lijstje van onderwerpen op chronologische of alfabetische volgorde, maar een ingewikkeld cirkelvormig netwerk. Een toegankelijke benadering van de bètawetenschap blijkt mogelijk, en moeilijke onderwerpen worden duidelijk en eenvoudig uitgelegd.

Van nano, via energie naar klimaat en nul. De oerknal, het brein, Einstein en algoritmes. Praktische zaken als dijk, wc, computer en kernbom en uitleg over seks, fotosynthese en quantum. Hierdoor leer je leuke weetjes, waaronder het feit dat er een Anistoncel bestaat, een hersencel met een voorliefde voor Jennifer Aniston!

Je kunt dit boek natuurlijk kopen via manOman! Prijs € 25,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *