Hart op slot, huis open

Een vriendin van me heeft verkering met een man die volgens haar ‘zijn hart op slot heeft, maar zijn huis voor haar openzet’. Hoe doe je dat? Gevoelsmatig bedoel ik. Een relatie onderhouden met zo’n man. Afstand houden of juist al je liefde zijn richting op zenden? Beide in de hoop dat hij de deur naar zijn hart op enig moment toch open durft te doen. Ik ben er nog niet uit.

Sex om de sex
Wat ik wel ken, is het fenomeen hart open en huis op slot. Volgens mij een goede manier om niet te snel te ver in het zompige moeras der liefde te zinken. Wel openstaan voor een mogelijke match, maar niet te snel samen het bed in duiken, want dat leidt onherroepelijk tot verwachtingen. En verwachtingen, daar gaat het meestal mis. Bij ons vrouwen dan. Sex om de sex is mogelijk en behoorlijk lekker, maar houdt die lust-relatie te lang aan, dan gaat dat verwachtingsradertje in je vrouwelijke hersenpan toch weer met je aan de haal. ‘Kan ik eens een weekendje weg voor ons saampjes inplannen, zou hij mee willen naar dat verjaardagsfeestje, hoe lang zou hij me aantrekkelijk blijven vinden of heeft hij er nog meer vriendinnetjes naast?’ Dat soort geneuzel.

Issues
Als je echter een partner treft die zijn hart op slot heeft, kom je er volgens mij nog bekaaider af. Dan vecht je tegen de bierkaai. Hij heeft issues. Of hij vindt je toch niet leuk genoeg. Hoe lang blijf je geven, zonder iets terug te krijgen? En hoeveel van jouw gegeef kan hij aan, voor het hem begint te dagen dat jullie eigenlijk gewoon wél een relatie hebben? En dat hij daar heel zenuwachtig van wordt. Nee, een man die zijn hart op slot heeft, is geen goede match. Tenzij je eraan twijfelt of die deur naar zijn hartje wel echt dicht zit. Maar ja, dat zijn dan weer die vrouwelijke radertjes die aan het draaien slaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *