Vrouwen en geld: gat in de grond

Vrouw in Oldenzaal spoelt vakantiegeld door toilet. De kop doet vermoeden dat de vrouw of heel dom of heel kwaad was, maar het blijkt een ongelukje te zijn. 900 voor de vakantie gereserveerde euro’s spoelde ze door het toilet. Hoe is dat in godsnaam mogelijk? Dat vrouwen een gat in hun hand hebben, weten we, maar nu is zelfs het gat in de grond niet meer veilig! Gelukkig komen er dan stoere mannen van de gemeentereiniging die ‘mevrouwtje’ haar 9 briefjes van 100 weer terugbezorgen. Even door een sopje, aan de waslijn en het geld kan weer jaren mee, weliswaar nu met twee watermerken…

De vrouw ging voor een (grote of kleine, dat wordt niet vermeld) boodschap naar het toilet, en heeft de geldbriefjes in haar kontzak zitten. Staat op, trekt door en ziet dan 1 briefje van honderd naast de pot liggen. Toen de heren van Stadswerken Oldenzaak kwamen, troffen ze haar huilend aan bij de deur. De mannen hebben vervolgens in de kruipruimte een gat geboord en zijn met de camera gaan speuren. Bij de bocht naar het toilet vonden ze het eerste pakketje van 500 euro. Buis doorgezaagd, hebbes. Toen kwam de hogedrukspuit eraan te pas. Kwamen er weer twee briefjes uit, nog één te gaan. Dat was door de hogedrukspuit de buizen van het huis weer ingezweefd, één keer boven doortrekken en ja hoor, mevrouw kon toch nog op vakantie.

De mannen van Stadswerken vinden wel vaker leuke dingen, zoals bestek en autosleutels. Of dit ook door vrouwen door de plee wordt gespoeld, is onbekend.

Bron: Het Parool 18 en 21 juli 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *