Vrouwenhumor bestaat wel!?

Waarom giechelen vrouwen altijd zo als ze onder elkaar zijn? Je begrijpt dat ze lol hebben, maar de essentie ontgaat je volledig. Vrees niet, want 43 procent van de mannen snapt er geen hout van. Vrouwen beamen dat overigens, want zes van de tien vrouwen vinden dat mannen niet begrijpen waarover vriendinnen onderling zo’n lol kunnen hebben.

Bovenstaande blijkt uit onderzoek onder bijna 1500 Nederlanders in opdracht van de Huishoudbeurs, die zaterdag begint. Vrouwen begrijpen echter ook niet altijd wat mannen onderling voor lolletjes hebben. Bijna de helft (47 procent) van de heren meent dat vrouwen niet begrijpen waar vrienden onderling zo’n plezier over kunnen hebben. Vrouwen beamen dit echter niet: 70 procent zegt mannenhumor wel te snappen. Maar jullie weten natuurlijk wel beter!

Vriendinnengroep
Vrouwen onderling, of het nu vriendinnen of zussen zijn, het blijft een raar volkje. Ruim 80 procent van de vrouwen geeft aan anders plezier te maken met hun partner dan met vriendinnen. Bijna tweederde van de vrouwen brengt met enige regelmaat een middag of avond door met een vriendinnengroep. Dat vinden ze belangrijk, en het is dan ook beter dat je haar die vrijheid gunt. Als het goed is laat ze jou ook zo nu en dan eens een avondje met de jongens naar de kroeg of naar zaalvoetbal gaan.
Is bij mannen de activiteit of het ´onder elkaar zijn´ het belangrijkste, voor vrouwen is bijkletsen (65 procent) het belangrijkste doel. De gespreksonderwerpen die het meest naar voren komen zijn verdriet en problemen (31procent), gevolgd door lol en luchtige onderwerpen (26 procent).
Volgens 91 procent van de vrouwen versterkt het delen van verdriet en praten over problemen de band met vriendinnen. Een kwart van de Nederlandse vrouwen zou zelfs meer vriendinnen willen hebben.

Seksuele verleden
Maar wanhoop niet, de meeste mannen weten toch altijd nog meer van hun vrouw dan de vriendinnengroep: 54 procent van de vrouwen zegt niets voor hun partner te verzwijgen tegenover 46 procent die zegt geen geheimen voor vriendinnen te hebben. En zij die dat wel hebben verzwijgen het vaakst het seksuele verleden voor hun vriendinnen, maar niet voor de partner.
Een kwart van de vrouwen zwijgt thuis over amoureuze gevoelens voor een ander, terwijl ze vriendinnen daar wel van op de hoogte brengen. Als je er iets over wilt weten, dan kun je er dus best over beginnen, maar probeer de jaloezie uit je stem te bannen. Wil je dat dit onderwerp maar liever taboe blijft, laat haar dan wat vaker met haar vriendinnen uit eten gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *