De man en zijn moeder

Wat moet je denken van een man die elke dag met zijn moeder belt? Prima! En van een man die elk vrij weekend bij haar op visite gaat? Twijfelachtig. En van een man die zijn was nog bij zijn moeder brengt, omdat ze dat zo gezellig vindt? Wegrennen! Want is dit nou een man met een sterke moederband, of iemand met bindingsangst? Ten opzichte van jou…

Attente man
Ik denk dat er niets mis is met een man die attent is naar zijn moeder. Niet alleen op Moederdag, maar het hele jaar rond. Zij is tenslotte degene die hem op de wereld heeft gezet, hem met liefde en zorg heeft grootgebracht en die nu wellicht heel eenzaam zit weg te kwijnen. Een zoon die doorheeft hoe fijn ze het vindt wanneer haar volwassen jongen haar bezoekt, en haar nog een doel in het leven geeft, als hij haar vraagt zijn was te doen, is een zegen. Dat is een man die heeft geleerd zorgzaam te zijn, liefde te geven en op de juiste tijd op de juiste plaats is. Zo’n man willen we allemaal.

Vrouw op de tweede plaats
Maar wat als die man zijn vrouw daarmee op de tweede plaats zet? Niet voor haar kookt, maar wel elk weekend bij zijn moeder klusjes opknapt, het huis schildert en de boodschappen haalt. Heeft die man in zijn moeder niet een sociaal wenselijke ‘escape’ gevonden om maar niet thuis te zijn? Met andere woorden, wordt het dan geen tijd om je als vrouw eens achter je oren te krabben?

Moederdag
Heren, binnenkort is het weer Moederdag. Zet je moeder in het zonnetje, neem haar mee uit. Doe dat met z’n tweetjes, zonder je vrouw. Want Moederdag is jouw moment met je moeder. Maar daarna is het weer tijd voor die andere belangrijke vrouw in je leven. Ook al is zij je moeder niet, en wellicht zelfs (nog) niet eens moeder van je kinderen, met haar ga je oud worden. Tenminste, dat is de opzet. Een goede balans tussen de aandacht voor je moeder en de aandacht voor je vrouw is heel belangrijk, zodat je beide vrouwen te vriend houdt. Want een vrouw die niet ‘gezien’ wordt kan meer kwaad aanrichten dan een boze schoonmoeder. De woede van een genegeerde vrouw richt zich namelijk tegen jou. Laat je vrouw dan de strijd met haar schoonmoeder maar aangaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *