Tweede liefde

Volgens sommige media berichten gaat zo’n beetje iedereen vreemd. Er is zelfs een nieuwe site geopend voor vreemdgangers. Zo nieuw lijkt me dit niet. Ik heb weinig vertrouwen in internetdaten. Zelfs met de wetenschap dat ik mijn eigen partner uit een digitale partnerbak heb gevist. Op datingsites kwam ik voornamelijk in aanraking met vreemdgangers. Na smoesjes als ‘mijn webcam doet het niet’ en ‘nee, ik heb in het weekend zelden tijd om te mailen’, kwam het hoge woord er vaak wel uit. Op sites voor vreemdgangers zullen op hun beurt dan ook wel geen vreemdgangers te vinden zijn maar voornamelijk sensatiezoekers. Hoe kom je als serieuze kandidaat dan eigenlijk nog aan de man dan wel vrouw?

Vreemdgaan
Misschien dat het oude vertrouwde stappen een optie is? De werkplek schijnt het ook leuk te doen. Alhoewel daar ook weer heel wat afgevoosd wordt. Noem mij blind, naief, blond, Doctor Ruth en te diep gravend tegelijk. In mijn omgeving kom ik vooral mensen tegen die trouw en liefdevol zijn naar hun partner. Wanneer ze vreemdgaan zijn er vaak verliefdheid en veel zorgen in het spel. Ik geloof niet in een overweldigend aanbod van de pure-seks-vreemdganger. Ik geloof wel in de fantasie van het vreemdgaan. Lekker gesloten achter eigen ogen kan er van alles. Veel mensen zetten die fantasie om in internetdaden. Wat iets heel anders is dan internetdaten. Leuk met ontblote lichaamsdelen jezelf profileren. Vooral mannen die denken met hun jonge heer te moeten pronken zijn een afknapper eersteklas! Je kunt mij niet wijsmaken dat er dan nog veel volk op je handel afkomt.

Pleisters plakken
Vreemdgaan is vooral een zoektocht naar bevestiging. Pleisters plakken. In mijn beleving zijn seksuele fantasieën niet veel anders dan het in een veilige omgeving, namelijk je eigen hoofd, leren omgaan met je angsten. Door er plezier en genot aan te beleven daag je je angsten uit. Niet voor niets wordt er heel wat gefantaseerd over dingen die in het echt helemaal niet leuk zijn. Daarom geloof ik niet dat de potentiële vreemdganger écht veel verder komt dan een spannende internetchat. Het individu wil niets liever dan gezien worden. Wanneer je de fantasie verlengt naar een webpagina geeft dat een prettige spanning. Hoe lig ik in de markt? Word ik wel gezien? Jawel… En dat is precies de werkelijke behoefte van de vreemdganger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *