Man relatie: Kussen is een kunst

De eerste dagen van het jaar. Er wordt ons weer een gelukkig Nieuwjaar gezoend op het werk, en als je alle bacillen die daarbij worden verspreid bij elkaar op een grote hoop zou gooien dan zou dat het effect geven van een Moletov-cocktail. Enfin. Als het over kussen in een romantische context gaat, dan zijn vrouwen redelijk onverzadigbaar. Schrijft tenminste de Belgische journalist Tom Heremans van De Standaard. Een deel van zijn verhandeling willen we je niet onthouden…

Vrouw lust er wel pap van

Hoe langer de relatie duurt en hoe beter ze zich in die relatie voelen, hoe meer vrouwen willen zoenen en hoe meer ze gezoend willen worden. Hoe aandoenlijk anders zijn mannen. We beseffen het zelf niet, maar onderzoek leert dat wij alleen vrouwen kussen om in hun broekje te geraken. Zodra dat gelukt is, hoeft al dat gelebber niet meer voor ons. Zo simpel zitten wij in elkaar.

Mannen kussen graag

Kijk, ik heb een kleine rondvraag georganiseerd, en van die bewering blijkt geen sodemieter te kloppen. Mannen, een enkele uitzondering dus niet te na gesproken, zijn dol op kussen. Onze lippen zijn misschien net iets minder erogeen begaafd dan die van vrouwen, maar van een goeie tongkus genieten wij net zo goed als onze partners. We doen het dus graag, maar kunnen we het wel? Dat is een andere kwestie.

Staafmixer

Mannen moet je een beetje opvoeden, als het op zoenen aankomt. Voor ongeoefende exemplaren is een tongkus redelijk rechttoe rechtaan: lippen op die van haar, mond open, tong eruit en rondjes draaien maar. Een beurt met de staafmixer heeft er soms geen verhaal tegen. Vrouwen knappen daar op af. En ze hebben gelijk. Mannen die hebben leren zoenen, knappen daar immers ook op af.

Knietje

Nog iets waar mannen op afknappen: vrouwen die hen vertellen dat ze er niks van bakken en hen even uitleggen hoe het wel moet. Dat krenkt onze trots, net zoals het onze trots krenkt als we ergens de weg moeten vragen of als we de handleiding moeten raadplegen om de dvd-recorder aan de praat te krijgen. Er is maar één juiste manier om mannen te leren kussen, dames: het goede voorbeeld geven. Laat hem voelen dat zijn slobberkussen je maar matig kunnen boeien. Bijt een keer op zijn onderlip, lik eens aan zijn bovenlip, duw zijn gezicht even weg als hij te hard van stapel loopt. En als hij niet wil luisteren, zet hem dan een knietje. Werkt altijd.

Mondgeur

Voor we het vergeten, nu we het toch over afknappers hebben: ook mannen vinden een slechte adem de grootste afknapper bij het zoenen. Zowel bij mannen als vrouwen noemde meer dan de helft van de respondenten dat probleem nummer één, in een recente enquête. Dat die enquête werd georganiseerd door een kauwgomfabrikant mag de pret niet drukken.

Kiss my cat

Bij de rondvraag in onze vriendenkring kwamen nog enkele afknappers naar boven. Te slappe kussen kunnen op weinig sympathie rekenen. Tandcontact ook niet, zeker als dat geluid voortbrengt. Eén iemand noemde een te rasperige tong als afknapper. Het zal hem leren zijn kat te kussen.

Tot slot nog dit: hoe weet een man dat hij een goeie kus heeft afgeleverd? Als de vrouw haar ogen nog even gesloten houdt als de kus al voorbij is. Let wel: als ze na een halve minuut haar ogen nog altijd niet heeft geopend, dan is ze in slaap gevallen.

Bron: De Standaard Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *