ManOman helpt tegen verveling

We zijn verveeld. Waarschijnlijk herken je het van vroeger. Bij verveling wil je niets. Kwam je moeder met onzinnige suggesties als kleuren of lezen en kon jij alleen maar verveeld bedenken dat ze er helemaal niets van begreep. Eenmaal volwassen begrijpen we het zelf niet meer. Ons leven is vol, overvol, en toch vervelen we ons. Veel Nederlanders tussen 18 en 65 jaar hebben moeite met de regelmaat van hun leven. Driekwart zou wel eens vaker verrast willen worden. Wilde je vroeger bij verveling niet aan de hulp van een ander, eenmaal volwassen verlangen we meer dan ooit dat de ander ons uit de sleur trekt. Zelf voor wat meer avontuur zorgen blijkt voor veel Nederlands een brug te ver. Dat is althans de conclusie van Bureau Motivaction dat 600 Nederlanders ondervroeg naar sleur en verveling.

Verrassing
Nederlanders willen de sleur onderbreken maar weten niet hoe. We denken dat een ander daar iets aan moet doen en we willen vaker verrast worden. Reizen is nog wel het meest gewaagde wat we tegen verveling kunnen bedenken, maar op een safari zit niemand te wachten (1%). Voor het ontmoeten van een nieuwe liefde lopen ook maar weinig mensen warm (2%). Nog schokkender is dat 38% zegt helemaal niet te weten waar hij of zij nog van droomt. Ik vind dat erg. Volgens mij zijn we niet alleen verveeld maar ook verwend en daarboven heeft sleur onze fantasie aangetast. Terwijl het zo simpel is. 

Wanneer driekwart van de mensen verrast wil worden, maar niet wil reizen. Wanneer we niet meer weten wat onze dromen zijn, maar wel weten dat we niet zitten te wachten op een nieuwe liefde, dan kan ik niet anders concluderen dat je met manOman een heel eind komt.

Gratis
Verras je lief weer eens. Hij of zij zit er om te springen! Kadootjes drukken waardering uit, maar tijd voor elkaar maken ook. Gebruik je fantasie. Een restaurant is leuk, evenals film en theater, maar laat je nu eens niet vermaken door anderen. Regisseer zelf! Neem hem of haar mee voor een avondwandeling en ga zoenen onder een lantaarnpaal, hang kerstverlichting in je tuin, sleur je lief achter de tv vandaan en vertel je dromen onder jullie eigen sterrenhemel. Haal de luchtbedden van zolder, trek een Bordeaux open en ga samen kamperen in de woonkamer. Het maakt niet uit, als je actie maar onverwacht is en niet alledaags. Neem een beetje risico en doe eens gek. Zo blijf je lekker spannend voor elkaar en krijgt verveling in je relatie in ieder geval geen kans. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *