manOman survey: Onzekerheid

Vrouwen hebben de naam, maar iedereen is wel eens onzeker. Onzekerheid in je relatie is lastig. Mensen die onzeker zijn over de gevoelens van hun partner hebben ook het gevoel dat hun partner die onzekerheid merkt. Wanneer hun partner genegenheid laat blijken of een compliment maakt denken ze dat het allemaal wel niet oprecht zal zijn. Ze gaan er van uit dan hun partner ze met zijden handschoentjes aanpakt vanwege de onzekerheid. En zo is de circel rond, aldus psychologen van de Yale University. Wat dan wel te doen?

Liefdesrelatie
Onzekerheid  is niet alleen een straf voor jezelf, het vraagt ook veel van de partner. Wat onzekere mensen niet moeten doen is hun onzekerheid onderdrukken. Zeker in een liefdesrelatie zou daar juist ruimte voor moeten zijn. De partner mag best begrip hebben, maar te veel houdt onzekerheid in stand. Bedenk dat de meeste mensen veel te druk zijn met zichzelf om alles van jou op te merken.

Wat doe je eraan?
Ben je onzeker houd jezelf dan steeds voor dat anderen je niet zo beoordelen als jij jezelf doet. Werk aan de winkel dus. Geniet van complimenten en wees niet zo streng voor jezelf. Stap niet in de valkuil van valse bescheidenheid. Vooral vrouwen kunnen hier vanuit de opvoeding last van hebben. Vertel je vriendin dus het volgende: Ben je onzeker, wijs lieve gebaren niet af met ‘ach, zo veel stel ik niet voor’ omdat je denkt dat bescheidenheid een positieve eigenschap is. Maak jezelf niet klein maar geniet van complimenten. Zeker die van je partner. Ze zouden het best wel eens écht kunnen menen wanneer ze hun liefde of waardering uiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *