Partner zoeken onder werktijd

Enige jaren geleden deed ik het ook: internetdaten. Beetje beschaamd nog, toen. Niet iets dat ik aan iedereen vertelde. Tegenwoordig is blozen of gegniffel niet meer nodig. Miljoenen Nederlanders doen inmiddels aan online dating. Uit onderzoek blijkt dat daters vooral online zijn tussen 7.00-17.00 uur. De piek in de zoektocht naar romantiek (of wat spanning tijdens het saaie kantoorbestaan) ligt rond lunchtijd en in de namiddag. Online zoeken en flirten lijkt daarmee een leuk tijdverdrijf voor onder werktijd.

9-5 man
Dit verklaart waarom ik van sommige heren nooit antwoord kreeg in het weekend. Daar had ik een term voor. De 9-5 man. De 9-5 man is de man die datingsites bezoekt terwijl hij thuis een vaste date heeft. Toch vindt hij het een uitdaging om te daten. Of te wel hij wilde zichzelf de illusie geven dat hij zou kunnen daten. Ik heb mannen gekend, let op de verledentijdsvorm, die er onder werktijd een sport van maakten zoveel mogelijk potentiële dates in hun mailbox te krijgen. Inclusief tussenstandjes voor en ná lunchtijd.

Groeiende behoefte
Uit onderzoek onder de 5 grootste datingsites blijkt dat er in het najaar en de winter meer gebruik gemaakt wordt van datingsites. Dat lijkt te liggen aan een groeiende behoefte aan genegenheid bij het dalen van de temperaturen.   Elke minuut schrijft iemand zich in op één van de inmiddels honderden datingsites. Voor mij is het inmiddels wat jaren geleden en ja, ik heb er een vaste partner aan overgehouden. Met de nieuwe relatie kwam een eind aan mijn online-datingavontuur. Maar ik heb er mooie herinneringen aan overgehouden. Het meest heb ik gelachen om de man die zei in het weekend geen contact te kunnen hebben wegens het ontbreken van een pc. Die had hij achtergelaten, na de scheiding, bij zijn vrouw, want ja, hij wilde niet dat zij iets tekort zou komen. Vandaar zijn reacties tussen 9-5. Ja ja…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *