Wie snoept er meer?

Het is bekend dat vrouwen anders op chocolade reageren dan mannen. Maar seksen blijken ook verschillend te snoepen. Door de bank genomen proppen mannen het snoep gewoon naar binnen, vrouwen snoepen bedachtzamer. Genieten er meer van.

mannen en snoep
Er is niet veel onderzoek gedaan naar het verschil in snoepen tussen mannen en vrouwen maar uit beschikbare literatuur blijkt wel dat mensen een aangeboren voorkeur voor zoet hebben. Vrouwen snoepen vaker dan mannen. Bijna de helft van de vrouwen snoept regelmatig zoetigheid. Voor mannen ligt dat percentage lager, namelijk 39%. Het grappige is dat vrouwen misschien vaker snoepen, maar mannen snoepen méér. Per snoepbeurt verhappen zij meer waardoor ze uiteindelijk op volume ‘winnen’. Door het ontbreken van onderzoek kan ik alleen maar raden naar de reden. Een kort vragenrondje onder mijn vriendinnen wierp wel enig licht op de zaak wat betreft het snoepgedrag van vrouwen.

Chocolade en winegums
Snoepen staan we onszelf eigenlijk niet toe door de eeuwige “lijn”. Dat houden we natuurlijk niet vol, dus we snoepen toch, maar daardoor wel per snoepbeurt minder. Big brother, met de nadruk op big, is always watching. Dàt idee. We nemen een snoepje voor de smaak, misschien een paar meer. Eens per maand zijn we echter niet te remmen, zo blijkt uit mijn kleine onderzoek. Big brother of niet, onder invloed van de maandelijkse hormonen snoepen we meer, meer, meest. Hoe dat komt weten we niet. Daar denken we, met gezinsverpakkingen chocolade, winegums, Engelse drop en soesjes binnen handbereik, ook liever niet over na. De bedachtzaamheid op overige dagen is al lastig genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *