Relatievraag: Ik heb een oogje op iemand, is hij mijn type?

Vraag aan info@manoman.nl: Ik heb een oogje op iemand. Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken? Om eerlijk te zijn ken ik hem amper en weet ik ook niet of hij wel het type voor mij is! Kunnen jullie mij helpen?
Olletje 

Relatieadvies

Beste Olletje,
Omdat je hem niet zo goed kent, zul je een beetje research moeten doen. Je schrijft niet waar je hem van kent. Het is natuurlijk nogal een verschil of het om een kennis van een van je vriendinnen gaat of om een hunk die je regelmatig ziet in de supermarkt waar je af en toe komt. Probeer in eerste instantie oogcontact te maken Lukt dat of krijg je zelfs een lachje losgepeuterd, dan heb je in ieder geval indruk gemaakt, en kun je door naar fase 2. Is er niemand die je ‘uit kunt horen’ over deze jongen, zorg dan dat je regelmatig ‘toevallig’ even in de buurt bent. Doe het wel subtiel, Olletje, het is niet de bedoeling dat je gaat stalken! Weet je zijn naam dan kun je kijken of je via Hyves of MSN contact kunt krijgen of meer te weten kunt komen. Blijf wel jezelf beschermen door niet al te ‘makkelijk’ te zijn en respecteer ook zijn privacy. Heb je iemand in je vrienden- of vriendinnenkring die de jongen kent waar je een oogje op hebt, dan is het allemaal een stuk makkelijker. “He, die jongen, is dat een vriend van jou? Die zie ik altijd bij de super” kun je best zeggen. Om vervolgens heel cool door te blijven vragen. Heb je genoeg informatie, is hij vrij én blijkt hij helemaal je type te zijn, dan is het tijd voor fase 3. Is de jongen een bekende van een van je vrienden, dan heb je het wederom een stuk makkelijker. Neem ze in vertrouwen en kijk of ze een date kunnen regelen. Dat hoeft helemaal niet één op één te zijn. Aansluiten bij een avond of middagje met vrienden en vriendinnen kan natuurlijk ook. Of jullie een klik hebben, is afwachten, Olletje. Blijf gewoon lekker jezelf en probeer het allemaal een beetje nuchter te bekijken. Iemand leuk vinden is super spannend en je kunt er behoorlijk onzeker van worden. Dat geldt voor jou, maar voor jongens net zo goed. Waar meisjes alles willen analyseren en zich afvragen ‘wat hij ook weer zei’, ‘hoe hij keek’, en ‘wat hij daarmee bedoelde’, en dat de hele dag door, verbloemen jongens hun onzekerheid vaak achter stoer gedrag. Wie een oogje op iemand heeft wil natuurlijk een leuke indruk achter laten. Door al die spanning kun je er ook een beetje verstrikt in raken. Houd het vooral luchtig en blijf tijd maken voor andere leuke dingen. Succes! 

Lees ook:
Mijn vriend wil veel reizen, maar ik heb verlatingsangst
– Waarom ben ik zo snel op relaties uitgekeken?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *