Relatievraag: Waarom heeft mijn ex zich nooit willen binden?

Relatievraag: Na een relatie van 8 jaar maakte mijn vriendin plotseling een eind aan onze relatie. De maanden ervoor was ze erg op zichzelf. Ik heb om uitleg gevraagd, maar kreeg geen reactie of flauwe opmerkingen over non-verbale signalen die ik op had moeten pikken in plaats van na 8 jaar pas te reageren. Ze had het alleen over zichzelf en niet over ons. Er zou geen ander in het spel zijn. Een sieraad dat ik haar gaf, kreeg ik vernield terug. Ik zie een patroon met haar vorige relaties en nu bekruipt mij het gevoel dat ik al die jaren een relatie had met iemand die nooit een echte verbinding met mij is aangegaan. Kan dat, bestaan er zulke mensen?
Piet, Nijmegen 

Relatieadvies

Beste Piet,
Uit je mail (die ik wegens plaatsgebrek wat heb moeten inkorten) maak ik op dat de relatie al enige tijd verbroken is maar voor jou nog niet is afgerond. Je kunt maar geen antwoord krijgen op de vraag hoe je ex in de relatie heeft gestaan. Ze lijkt boos en teleurgesteld te zijn. Ze zegt non-verbale signalen gegeven te hebben over wat er in haar omging, maar jij zou die niet hebben opgepakt. Nu mag je van een geliefde best wat verwachten, maar niet dat hij of zij helderziend is. Je ex-vriendin had helder moeten communiceren. Dat je een herhaling ziet met haar vorige relaties zou er inderdaad op kunnen wijzen dat je ex-vriendin vastzit in een patroon. Mensen hebben vaak een ‘blauwdruk’ over relaties en blijven (onbewust) steeds weer kiezen voor mensen die passen binnen dat kader. Vreemd genoeg geldt dit in het bijzonder voor onbevredigende relaties. “Waarom val ik altijd op de verkeerde man/vrouw”, hoor je dan achteraf. Of je ex-vriendin haar ‘blauwdruk’ zou moeten herschrijven of dat er meer aan de hand is, bijvoorbeeld een psychisch probleem of een depressie, kan ik op grond van jouw mail natuurlijk niet beoordelen. Maar om jouw vraag te beantwoorden, Piet: ja. Ook gezonde mensen lukt het niet altijd werkelijk een geestelijke verbinding met hun partner aan te gaan. Sommige mensen kiezen steeds weer het type relatie dat ze (onbewust) herkennen, maar waar ze niet gelukkig van worden. Ze leunen geestelijk sterk op de ander in de hoop dat deze keer het geluk zich wel zal aandienen zonder zich te realiseren dat geluk vanuit jezelf moet komen. Het waarom-antwoord ligt verscholen in hun verleden. Ze doen het niet expres, ergens hebben ze geleerd zo te handelen. Ooit heeft het ze gediend. De relatie wordt beëindigd, een nieuwe partner die ze gelukkig moet maken dient zich aan. Om na de roes opnieuw te concluderen dat er eigenlijk niets veranderd is en ze voor de zoveelste keer verzuchten: “Waarom val ik ook altijd op de verkeerde.”

Lees ook:
Waarom val ik altijd op de verkeerde mannen?
Waarom ben ik zo snel op relaties uitgekeken?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en
zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *