Vrouw over relatie: Fijne vent

Mijn man is lief. Zo dat is gezegd. Alles went, behalve een vent, zegt mijn zus altijd. Maar deze vent weet hoe hij me kan paaien. En ook al is het een privé aangelegenheid, ik denk toch dat ik het even met jullie deel. Wie weet, kun je er je voordeel mee doen. Op een onbewaakt ogenblik. Als je vrouw ‘m niet aan ziet komen. Want dit is punten scoren…

De sleur van de vaste relatie

Ik heb verkering. En je weet, zodra de jaren gaan tellen, sluipt de sleur erin. Dat is normaal. Tenzij je je best doet om de sleur eruit te houden. En dat is niet altijd makkelijk. De kinderen, de schoonmoeder, het werk, de sport, vrienden en huisdieren: allemaal willen ze een stukje van je. En dan je vrouw ook nog? Het moet niet gekker worden. Zij is toch vanzelfsprekend?

Liefde moet je warm houden

En daar wringt hem de schoen. De liefde is niet vanzelfsprekend. De liefde is als een vlammetje. Houd je haar niet brandend, dan dooft ze uit. Net als je vriendin. Of vriend. Wat je niet warm houdt, koelt af!
Dus: Mannen, kom in actie. Vrouwen, doe eens gek. Wees weer degene waar hij ooit verliefd op werd. Versier haar weer eens! Vraag haar eens of je haar vandaag al verteld hebt hoe leuk ze is… En als ze dan verwachtingsvol zegt: ‘Nee…’, zeg dan: ‘Ja, dat dacht ik al.’ En houd verder je mond.

Zo leuk

Want je kopt ‘m natuurlijk pas later in. Eerst herhaal je dit gepest een week of twee. Laat haar maar even zweten. Geïrriteerd zijn om je mannelijke humor. Denken dat je een lompe ploert bent. En dan, op een dag, valt er een pakketje voor haar door de brievenbus. Een boekwerkje in ringband zonder afzender. Door de plastic cover leest ze de titel: ‘Heb ik je vandaag eigenlijk al verteld hoe leuk je bent?’ Ze begint te grijnzen. Ze slaat de bladzijde om. Daar staat het: ‘Je bent zooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo (pagina’s lang, en ik bid je: niet op papier bezuinigen). Ze lacht hardop. Bladert door naar pagina 50. De zin eindigt in ooooooooooooooooooooooo

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo leuk! Ze wordt rood. Het zweet breekt haar opnieuw uit. Haar hart stroomt over van liefde. Mijn hart in ieder geval wel. Iemand die de moeite neemt om zoiets liefs voor me te maken, die moet uit het goede hout zijn gesneden. Die scoort punten. Ik denk dat ik hem maar houd….

Een gedachte over “Vrouw over relatie: Fijne vent”

  1. Je boft met je kerel. Maar nu kan ik dit kunstje natuurlijk niet meer uithalen! Heb je niet een anonieme site met goede tips waar ik wat dingen kan afkijken om mijn liefje te verrassen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *