Floris’ Blog: Geestig uit de fles

Wat is het toch, dat mannen zoveel, en vrouwen zo’n “ander” gevoel voor humor hebben? Dit is een vraag die menig man bezighoudt. Wanneer ik de bladen er op nasla, lees ik dat de moderne hedendaagse vrouw, erg veel van ons eist/wil; stukje tederheid, romantisch gedrag, verzorgd uiterlijk, goede minnaar, luisterend oor, et cetera. En de ideale man, dient gevoel voor humor te hebben.

Zuurpruimen

Alleen, hoe zit het met de humor van de vrouw? Mogen wij mannen daaraan ook eisen stellen of is dat alleen aan de vrouw? Uiteraard wil iedere man een vrouw waarmee hij kan lachen. De realiteit leert ons echter dat veel vrouwen niet op onze humor zitten te wachten en er ook al niet om kunnen bulderen. Zijn het dan zulke zuurpruimen? Het woord zuurpruim komt overigens niet alleen van het ongewassen lichaamsdeel. Het zegt ook iets over het geslacht van de zuur kijkende persoon dus zou je zeggen; ja, vrouwen zijn een stelletje zuurpruimen!

Mannenhumor

Wij houden van Blackadder, Monty Python, Little Britain, Benny Hill, Fawlty Towers, Bottom, The Young Ones, Life of Brian, etc.. Wij kunnen ons hartelijk de ballen uit de broek lachen. Vrouwen daarentegen, lachen zich nooit de ballen uit de blouse. Ik kan tegen een goede vriend iets beledigends zeggen en hij zoekt er helemaal niks achter. Het ene oor in, etc.. Echter, wee hij, die als geintje, zuurpruim tegen een vriendin zegt. Vrouwen kunnen na een jaar letterlijk herhalen wat je hebt gezegd en zullen het niet nalaten ook. Of neem het volgende: Zet meerdere vrouwen op de werkvloer bij elkaar en er ontstaat haat en nijd, waar mannen juist hun toevlucht in mannenhumor zoeken. Is hier een verband?

Vrouwenhumor

Hebben vrouwen dan geen humor? Ach, vooral anders zou ik zeggen. Zij houden van Nothing Hill, Sex And The City, Bridget Jones en verwante zwijmelfilms/series. Wij mannen kunnen daar wel naar kijken en om lachen, alleen gaat onze voorkeur naar minder romantische humor uit.

Geest

Mop met baard: Geest uit de fles zegt tegen de man dat hij een wens mag doen, waarop de man een brug wenst van Europa naar Australië, alleen omdat hij vliegangst heeft. De geest vraagt bezorgd of dat niet een grote belasting voor het milieu is, zo’n betonnen brug met alles wat erbij komt. De man realiseert zich dat de geest gelijk heeft en vraagt de geest hem dan maar uit te leggen wat de logica achter “de vrouw” is. Waarop de geest antwoordt met de vragen: “Wil je een tweebaans of vierbaansweg, en om de hoeveel meter wil je lantaarns?

Dus…

Wanneer zelfs de geest de logica achter de vrouw niet kan volgen, blijft mijn vraag staan. Wat is het toch, dat mannen zoveel, en vrouwen zo’n “ander” gevoel voor humor hebben? Wanneer ik zo blijf schrijven krijg ik overigens nooit een vriendin. Geen gevoel voor humor, die zuurpruimen!

Wie is Floris Deun?

Hoi,
ik ben Floris (42) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en
spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te
schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets,
laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

 

4 gedachten over “Floris’ Blog: Geestig uit de fles”

  1. Is het niet zo dat vrouwen gewoon gevoeliger moeten zijn?
    Is een vrouw die met 5 broers is opgegroeid niet een veel mindere zuurpruim? Meestal wanneer ik met gasten hang kan ik er aardig wat van zolang ik maar wordt geinstalleerd geen zuurpruim gedrag te mogen vertonen 🙂

  2. Ja herkenbaar! Vooral dat vrouwen totaal “andere” vorm van humor hebben, wat het ook wezen mag want ik heb hem nog niet ontdekt! Goed opgebouwd stukje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *