Harry’s Blog: Hoge hakken, echte liefde

Met grote glimlach en verbazing valt het mij op hoeveel paar schoenen vrouwen hebben, kopen, bijkopen en nog eens extra aanschaffen. Zo van, als de oorlog uitbreekt zit ik in ieder geval niet zonder! Als positief mens geloof ik niet zo in het uitbreken van een oorlog dus speur ik verder naar het diepere waarom achter dit fenomeen.

WAARSCHUWING!

De volgende tekst kan vrouwschofferend zijn. Ik zal pogen jullie (vrouwen) een beetje te ontzien, alleen biedt het onderwerp daar niet echt een hoopvolle uitweg toe. Maak de borsten alvast nat!

Dezelfde schoenen

Ooit kocht een vriendin een paar schoenen die mij eender leken met een eerder aangeschaft paar. Aangezien dat paar nog lang niet in staat van ontbinding verkeerde, leek het mij vanzelfsprekend het volgende uit te spreken: “Goh, die heb je toch al!” Waarop zij doodleuk met een smile van oor tot oor antwoordde: “Ja, ze zijn leuk hè!”

Vriendin Sonja

Ook hielp ik ooit als galante heer, samen met maatje Joris, Sonja te verhuizen naar haar nieuwe studentenstulpje. Joris en ik hebben gezamenlijk die avond minstens 150 paar schoenen in de handen gehad. Zelfs schoenen, nooit gedragen, met de prijsjes nog onder de zolen. Toen wij Sonja ter verantwoording riepen, zei ze doodleuk: “Ze waren zo goedkoop, ik kon ze niet laten liggen!”

Echt waar

Mijn dochtertje van vijf, vrouwtje in de dop, heeft nu al vijf paar laarsjes. Niet omdat kindervoetjes groeien als kool. Gewoon één paar voor de sneeuw, de regen, de wintersport, de mooi en één voor de mooi met echt imitatiebont gevoerd. Eén paar kost bijna € 100,-. Ze heeft ze niet van haar eigen spaargeld betaald, dus mama moet hier mede debet aan zijn.

Aangevoerde excuses

De smoesjes die worden aangevoerd, waar halen ze die vandaan? Ik heb moeilijke voeten dus moet ik veel wisselen! Ik heb een halve maat dus doe ik vaak een miskoop! ’s Morgens zijn mijn voeten groter dan ’s avonds en visa versa. Bij ieder rokje een ander. Die kleur past niet overal bij! Wij mannen kunnen niet geweldig kleuren combineren, maar 150 paar! Kom op zeg! Verder de primaire basis voor vrouwen: slippers, Uggs, Crocs, laarsjes, sandalen, lange laarzen, pumps, regenlaarzen, hakjes, stiletto’s en casual. Uiteraard in alle maten en kleuren.

Absurd

Hetgeen waar mijn mond nog het meest van openvalt, is dat wanneer ik tegen een willekeurige vrouw vertel wat ik hierboven omschreef, zij niet in de verdediging gaat of mij als vrouwenhater of vrouwonvriendelijk betitelt, zij niet boos wordt of haar schouders ophaalt. Nee, iedere vrouw, zonder uitzondering tot nu toe, bevestigt wat ik hier schreef. En vervolgens doodleuk vragen wat er vreemd aan is. Ben ik nou gek of zijn jullie het?!

Even voorstellen: Harry Vonk

Mijn naam is Harry Vonk en er zijn voor mij meerdere redenen te
benoemen om een blog te schrijven. Allereerst vindt iedere schrijver het
leuk om gelezen te worden en ik vorm geen uitzondering op deze regel.
Verder ben ik van mening dat er iedere dag enorm veel leuke dingen om
ons heen gebeuren en dat de meeste mensen, man of vrouw, die niet zien.
Daarom ga ik proberen met de regelmaat van de klok de aardige dingen die
mij opvallen in het dagelijkse leven te beschrijven. De kranten halen
al meer dan voldoende negatieve zaken aan, nietwaar! Wie wil reageren, mailt naar harry.vonk@hotmail.com

2 gedachten over “Harry’s Blog: Hoge hakken, echte liefde”

  1. Ha, ik ben lekker een uitzondering op de regel!:D
    Ik heb maat 43 en kan dus niet overal terecht, weg 150 paar schoenen, en ik haat winkelen. Online shoppen is mijn ding, en zelfs dat nog met mate, maar dit stuk herken ik wel bij veel vriendinnen, echt onzin soms!
    Chapeau.

  2. Een rake observering. Ik heb ook nooit begrepen waarom een groene sandaal niet onder een zwart jurkje kan, maar dat schijnt heel subtiel te liggen. Gelukkig heb ik nog geen inloopkast hoeven maken voor de schoenen van mijn vrouw. Zodra dat gebeurt, maak ik er ook gelijk een voor mijn stripverzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *