Vrouw relatie: Age is just a number

Soms denk je terug aan de tijd dat je nog 18 was. 18 was leuk, maar ook weer niet zo leuk dat ik wenste dat ik weer 18 was. Ja, natuurlijk, je hele leven ligt nog voor je open, en met de kennis die je nu hebt, zou je wellicht wat andere beslissingen nemen. Maar ik zou ook weer niet alles anders doen…

Altijd een dertiger
Eigenlijk ben ik best tevreden met het leven dat ik tot nu toe geleid heb. Een leven met ups en downs, maar wel een echt leven. Als ik zou moeten kiezen welke leeftijd ik weer zou willen hebben, zou mijn eerste impuls zo rond de 33 zijn. Ik blijk daarin niet te verschillen van de meeste andere vrouwen. De meeste vrouwen kiezen ervoor om weer eens dertiger te zijn. Mannen denken er echter heel anders over. Als het aan hen zou liggen zouden oudere mannen weer ongeveer 20 jaar willen zijn. Bijna driekwart van de mannen wil zelfs nooit de 30 jaar passeren. Dit blijkt uit onderzoek van de websites Vrouwonline.nl en Menshealth.nl. Bijna 1000 mensen werd gevraagd welke leeftijd zij het liefsts voor altijd zouden hebben. 39% van de vrouwen wil voor altijd 30’er zijn. Mannen geven overduidelijk de voorkeur aan een jongere leeftijd. Maar liefst 69% gaf aan altijd een 20’er te willen zijn. Age is just a number? Niet voor de heren dus!

Veertig is sexy
Ik vond het wel een positief bericht. Te midden van de hele botox-cultuur, kleurspoelingen en dieetgoeroes, blijkt dat vrouwen helemaal niet zitten met hun voortschrijdende leeftijd. Zelf vind ik veertig nogal een topleeftijd. Eigenlijk zou ik nog liever altijd 40 blijven dan weer 33 zijn. Niet alleen zou ik dan de rampspoed uit mijn middendertiger jaren achter de rug hebben, met carrièrecrises, onzekerheid en omvallende familieleden, ook ken ik mijn lijf en geest een stuk beter. Ik vind veertig ook behoorlijk sexy. Ik heb me eigenlijk nooit sexier gevoeld dan in mijn late dertiger jaren en nu als veertiger. En dat is mooi, want in alle wetenschappelijke artikelen over het vrouwelijk libido lees je dat onze piek juist nu is!

Alle opkomende rimpeltjes en grijze haren die nu opeens in je ooit zo blonde lokken opduiken ten spijt, geef mij maar een vrouwengezicht met karakter bij een vrouw die weet wat ze wil. Daar kan geen botox tegenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *