Vrouw relatie: Geen ring, geen verloving

Kijk, ik houd van sieraden. Laten we er geen doekjes om winden. Een man kan mij heel blij maken met een mooie ring, een armband of een paar oorbellen. Niet alleen omdat ik een kraai ben die uit haar bol gaat van alles wat schittert, maar ook omdat hij dan de tijd heeft genomen om speciaal voor mij iets uit te zoeken. In Engeland mag die inspanning niet baten, heren. Zint de ring haar niet, dan is de verloving van de baan!

Verlovingsring is een lelijk ding

Een derde van de Britse vrouwen zou ‘nee’ zeggen als ze de ring niet goed genoeg zou vinden. De vrouwen van nu hebben hogere verwachtingen dan ooit tevoren als het aankomt op De Vraag. 64 procent van de vrouwen gaf toe dat ze hun partner zouden vragen om de ring te ruilen als het niet naar hun smaak zou zijn. En het lijkt erop dat de ring het meest cruciale onderdeel is van de hofmakerij. Vrouwen hopen dat hun ring die van bekende aanstaande bruiden, zoals Katy Perry, kan ‘verslaan’.

Statussymbool

Het mag dan ooit een eenvoudig symbool van liefde zijn geweest, maar dertien procent van de vrouwen nu gelooft dat een mooie verlovings- of trouwring hun sociale status weergeeft, hun identiteit en het carrièresucces van hun verloofde. Het komt dan ook niet als een verrassing dat vijftien procent van de toekomstige bruiden zei dat ze niet blij waren met de ring die hun verloofde gebruikte bij het aanzoek. Vrouwen zijn nu zo wanhopig om alles perfect in orde te hebben dat 41 procent liever zelf de ring zou uitkiezen. Als de man dan toch volhoudt dat hij de ring zelf gaat kopen, zou 22 procent willen dat hun beste vriend(in) zou helpen bij het uitzoeken en tien procent zou dan voor haar moeder kiezen.

Trouwstress

Mannen zijn zich er inmiddels van bewust dat ze hun wederhelft niet moeten teleurstellen. Het uitkiezen van een ring geeft hen dan ook behoorlijk wat stress. Twintig procent van de mannen ziet het als de op een na belangrijkste aankoop van hun leven, na een huis. De gemiddelde aanstaande bruidegom geeft nu ruim € 1000,- uit, terwijl veertig procent toegeeft dat ze gedwongen werden meer uit te geven dan ze zich konden veroorloven.

Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *