Vrouwen kleden zich jonger dan ze zijn

Tot hun zeventigste verjaardag kleden vrouwen zich jonger dan ze werkelijk zijn. Als dat met zorg gebeurt, heeft dat hetzelfde effect als bij Helen Mirren, Kim Cattrall of Michelle Pfeiffer. Doe je het fout, dan ziet het er belachelijk uit.

Jong als Jane

Maar liefst negen op tien vrouwen kleedt zich jonger dan haar leeftijd. Ze plannen om zich op leeftijd te kleren ‘als ze zeventig zijn’. Deze vrouwen spiegelen zich daarbij aan celebs die er alles aan doen om het ouder worden te verslaan en zich opvallend ‘jong’ kleden. Jane Fonda, nu 73, bewijst dat telkens weer. Vorige maand nog verscheen ze in een lederen minirok in een Amerikaanse talkshow.

Ouder voor carrière

Opvallend is dan weer dat twintigers hun best doen om zich iets ouder te kleden. Dat moet hen een serieuze aanblik geven die hen vooruithelpt in hun carrière. De helft begint zich jonger te kleden vanaf haar 30ste verjaardag. Tegen de 40ste verjaardag is dat al 90 procent. Het is een fenomeen dat aan mannen voorbijgaat: slechts 12 procent wil zich jonger kleden dan hij werkelijk is.

Hakken en vesten

De belangrijkste kledingstukken om een vrouw zich ‘jonger’ te doen voelen en uitzien zijn: ondersteunend ondergoed, hoge hakken, getailleerde vestjes en trendy accessoires. De Londense winkelketen Debenhams maakte een top-10 van (vrouwelijke) celebrities die er het best in slagen een pak jonger uit te zien dan ze werkelijk zijn. Op één staat actrice Helen Mirren die op haar 65ste nog durft rondlopen in bikini. Op twee en drie staan Sophia Loren (76) en Jennifer Aniston (41). Bekijk deze dames en de rest van de top-10 in onderstaande fotoreeks op HLN.be, waar ook het volledige artikel staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *