5 Tips voor de ideale Man Cave

man•cave; deel van het huis, zoals zolderkamer of garage waar mannen alleen of met vrienden hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen.

De ‘man cave’ is het toppunt van mannelijkheid. Dit fenomeen is over komen waaien uit Amerika waar het een ware trend is om kamers en zelfs hele appartementen om te bouwen zodat mannen er ideaal in kunnen leven. Een man cave is een plek waar mannen onder elkaar zichzelf kunnen zijn. Van alle gemakken voorzien en waar vrouwen niet per se welkom zijn. Al is het alleen al uit zelfbescherming. Hieronder staat een aantal essentials voor jouw man cave, zoals banken, games, speciale items, een bar en star wars accessoires.

1. Bank

Bij het inrichten van je man cave begin je bij de bank. Het is belangrijk dat er een grote, comfortabele bank in de man cave staat. Het is de bedoeling dat je al je vrienden uit kan nodigen en dat zij ook zitplaats hebben. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de muur en de bank. Na het uitspelen van het laatste level van je favoriete game moet het mogelijk zijn om met een aanloopje juichend op de bank neer te kunnen ploffen! Het is handig om meubels van een goede kwaliteit aan te schaffen, mannen gaan niet altijd even voorzichtig met hun spullen om.

2. Games

Zoals hierboven al vermeld is zijn games onmisbaar in een man cave. Dat betekent tegelijkertijd dat er ook een televisie en een computer aanwezig moeten zijn. De computer kan je laptop of tablet zijn, maar het is belangrijk dat je een geschikte televisie plaatst. Hier geldt slechts één regel: Hoe groter, hoe beter.
Onder games verstaan we natuurlijk ook het ouderwetse stok kaarten, zodat er geklaverjast of gepokerd kan worden.

3. Een item

Elke man cave moet een item hebben. Het item kan een pool tafel, arcade game, 56″ televisie of een verzameling fruitautomaten zijn. Zolang het maar exclusief is en het niet snel gaat vervelen. Neem de tijd om een goed item te vinden!

4. De bar

In iedere man cave hoort een bar. Of barretje. Voor de echte man is het een peulenschil om op een zaterdag middag een bar in elkaar te timmeren. Zoek op Marktplaats naar bijpassende barkrukken, plaats er een koelkast onder en geniet er van!

5. Iets van Star Wars

Hoe meer hoe beter. Minimale aanwezigheid moeten alle George Lucas films zijn, maar mag worden aangevuld met light sabers, Darth Vader helm of een levensgroot pak van een Star Wars Trooper. Je kan het natuurlijk ook overdrijven, zoals deze mannen hebben gedaan.

 

Een gedachte over “5 Tips voor de ideale Man Cave”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *