Parkeertarieven

Als man heb je graag je bolide in de buurt. Het speekwoord ‘kleding maakt de man’ stamt vast nog van voor het autotijdperk want je auto vertelt heel wat meer. Niet alleen jij vindt je auto belangrijk, uit onderzoek blijkt dat 75% van de vrouwen afspreekt met een man op basis van de auto die hij rijdt. Met je auto wil je dus gezien worden. Of misschien ben je meer het snelle type dat altijd haast heeft. Wat kost het dan om je auto voor de deur te zetten bij die zakenrelatie met kantoor aan de grachtengordel? Vooropgesteld dat je een plek kunt vinden natuurlijk en dat je netjes parkeergeld betaalt. Over boetes en kosten van wielklemmen hebben we het hier niet. Een parkeergarage is uiteraard goedkoper dan het straattarief. Maar goed, voor wie toch per se wil voorrijden in de drukke binnenstad op weg naar die mooie date of dat belangrijke gesprek hebben we wat tarieven op een rij gezet.

Amsterdam koploper
Vanaf heden moet je in de binnenstad van Amsterdam liefst vijf euro per uur in de meter gooien. Amsterdam is daarmee de duurste parkeergemeente. Parkeren in Utrecht kost tussen de € 2,10 en € 3,95 per uur afhankelijk van de zone. In Eindhoven betaal je rond de € 2,10 in de buitenste centrumring. Dichter op het vuur kost een plaatsje €2,50, terwijl je nét buiten het centrum je auto voor één euro per uur kwijt kunt. In Amersfoort betaal je € 2,20 per uur, cetrum Den Haag kost twee dubbeltjes meer.
Tilburg zit daar weer iets onder. Het tarief van parkeren op straat is daar € 2,10 per uur. Nog iets goedkoper is Nijmegen met gemiddeld € 2,00 per uur.

Haarlem
In Haarlem is in de binnenstad weinig ruimte om te parkeren op straat. Lukt het je een plek te vinden, dan betaal je € 2,30 per uur. Buiten de ring betaal je een euro minder per uur.

Rotterdam
In centrum Rotterdam geldt officieel een betaald parkeertarief voor 24 uur per dag en 7 dagen per week. In de praktijk is het parkeren op straat gratis van 23.00 uur ’s avonds tot 9.00 uur ’s morgens en op zondag van 9.00 uur tot 12.00 uur. De hoogte van de parkeertarieven is afhankelijk van de parkeerdruk in de betreffende wijk. Het hoogste tarief is 50 cent per 9 minuten, zodat je in hartje centrum kunt rekenen op € 3,30 per uur. Het laagste tarief in Rotterdam is 50 cent per 24 minuten, maar dan hebben we het al lang niet meer over hartje centrum.

 

 

Een gedachte over “Parkeertarieven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *