Vrouw met kort haar wil niet

Het wordt jullie makkelijk gemaakt, heren. De Britse sekstherapeute Pamela Stephenson stelt dat vrouwen bewust voor een korte coupe kiezen om onaantrekkelijk te zijn, met als doel minder aandacht van mannen te krijgen. Voortaan kunnen mannen vrouwen met een korte coupe dus gewoon negeren wanneer ze uit zijn op een flirt of seks. Ze zijn er niet van gediend. Dames met kort haar willen niet gezien worden als sexy partner. Ik vraag me af wat babes als Pink, Halle Berry, Rihanna, Alyssa Milano en Kylie Minoque daar van vinden. Oké, de laatste twee “danken” hun korte coupe aan hun gevecht tegen kanker. Maar het blijven prachtige vrouwen. Mooie, sterke, sexy vrouwen.

Lang kapsel
Mannen zouden altijd voor een vrouw met een lang kapsel gaan wanneer ze de keuze hebben. Dat klinkt gefrustreerd en niet aardig. Tegenover de man wel te verstaan. Die keus zou een onbewuste reactie zijn, waarmee men mannen ook nog eens neerzet als wezens die niet zo goed kunnen bepalen wat ze wel of niet sexy vinden. Lang gezond haar, zou volgens psychologen die de evolutie bestuderen, al eeuwenlang een teken zijn van welzijn. Hoe langer het haar, hoe vruchtbaarder de vrouw. Lange lokken staan voor seksuele aantrekkingskracht. Totdat een vrouw moeder wordt heeft ze meestal lang haar. Als de evolutieklus geklaard is knipt de vrouw het haar, vaak uit gemak, kort. Waarom Stephenson het nu opeens ‘gemak’ noemt in plaats van verminderde lust is mij niet duidelijk. Ze stelt wel dat daardoor een korte coupe met een lagere seksuele activiteit geassociëerd wordt. Alsof bij het geven van nieuw leven je eigen (seks)leven ophoudt te bestaan.

Symbolische daad
Relatie-expert Pam Spurr is weer van mening dat een kapsel je gevoelens reflecteert. Veel vrouwen willen een andere haardracht als er een grote verandering in haar leven heeft plaatsgevonden. Het is, volgens Spurr, een symbolische daad die duidt op de komst van een nieuwe periode. Deze uitspraak lijkt mij meer hout te snijden dan de uitspraak van Stephenson. Wanneer het knippen van het haar staat voor een nieuwe levensfase wil dat zeggen dat je als persoon een stukje gegroeid bent. Het zou maar zo kunnen dat je daardoor beter in het leven staat en daardoor ook een betere sekspartner bent.

2 gedachten over “Vrouw met kort haar wil niet”

  1. Wat een onzin. Er wordt elke keer wel weer wat bedacht. ik heb een heerlijk kort kopje, waardoor mijn haar me niet (meer) in de weg zit bij steamy avondjes! Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *