Floris’ Blog: Dwangneuroses…

Typisch vrouwelijk dus. Dat zeg ik alvast. Zo weet de lezer (leester) alvast wat hem/haar te wachten staat, vandaag, in dit blog. Mijn god, wat hebben wij mannen het zwaar getroffen met vrouwen! Waarom stond Adam in ’s hemelsnaam een rib af om….? Oké, vrouwen zijn lekker en plezierig gezelschap, maar wat zit er ook een onbegrijpelijke gebruiksaanwijzing bij zeg! Waaraan verdienden Adam en de manheid dit?

Vriendinnetje

Een vriendinnetje van vroeger woont tijdelijk bij mij in. Haar relatie liet haar in de steek, ze was haar baan en woning kwijt. Nou ben ik niet het type om een ander mens in de steek te laten, dus help ik haar tijdelijk. En hiermee bedoel ik niet dat ik mij de problemen van de gehele mensheid zal aan trekken. Maar mensen die ik ken laat ik niet in de steek, zo is het.

Karma

Als overtuigd boeddhist geloof ik in Karma; wat je doet komt een keer terug. De vroegere vriendin wil graag iets terug doen voor wat ik doe voor haar, begrijpelijk. Voor wat hoort wat. Geen seks hoor, dit keer geen sappige story, sorry. Nee, zij heeft een heel andere vorm van beloning in gedachten. Alles, letterlijk alles, stel je het extreme alles voor, wordt achter mijn kont voor me opgeruimd!!!

Sleutels, portemonnee,….

Ze wast en strijkt mijn kleren. Ook is mijn huis, badkamer, keuken, alles schoon. Helaas blijft het daar niet bij. Mijn sleutels liggen normaalgesproken altijd op hun vertrouwde plek op de tafel. Nu zoek ik me ’s morgens wezenloos. Handdoeken die na het douchen nat zijn, maar nog wel schoon, gebruik ik gewoonlijks ongeveer een week. Tegenwoordig, iedere dag een nieuwe schone droge gevouwen handdoek. ’s Nachts staat er, mijn hele leven al, een fles water naast mijn bed, voor als ik dorst heb. Nu word ik ’s nachts wakker en grijp mis! Hij staat in de koelkast. Gek, word ik van dat w….f! Ze ruimt alles letterlijk alles achter mijn kont op, ONGEVRAAGD en ONGEWENST!

Maatje van mij

Het kan erger! Een maatje vertelde me deze week dat zijn vrouw de supermarkt ingaat met een boodschappenlijstje in een (in zijn ogen) onlogische volgorde. Ze rent heen en weer door de supermarkt en loopt soms zes keer door dezelfde gang. Wat blijkt?? Ze legt alles in een (voor haar) logische volgorde in het karretje! Zo komt het in een (voor haar) logische volgorde op de lopende band, en komt het in een (voor haar) logische volgorde in de boodschappentas. Lekker belangrijk!

Kritiek

Wee hij die kritiek durft te opperen! Nee, de logica van een vrouw is onnavolgbaar en logischer dan logisch. Wij (mannen) zijn dom en zien het nut van hun logica niet in! Mijn advies: “Uit geen of nooit kritiek!” Ze kunnen er niet tegen. Neem dit manco voor lief. Het is een aangeboren, in de genen vastgelegde, dwangneurose. Vrouwen zijn lekker maar hebben dat genetisch bepaald nadeel nu eenmaal. Take it (them) as a man!

Wie is Floris Deun?

Hoi,
ik ben Floris (42) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en
spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te
schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets,
laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

Een gedachte over “Floris’ Blog: Dwangneuroses…”

  1. Even mierenneuken:
    Zo weet de lezer (leester) alvast wat hem/haar te wachten staat, vandaag, in dit blog. (Deze blog).

    Hahaha, even over je situatie, zeg gewoon wat je ervan vindt ? Scheelt een hoop irritatie 😉
    Groetjes een vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *