Floris’ Blog: Haalt mijn relatie de vakantie?

Francine is boos! Ze had een aantal vriendinnen verteld dat ik blogs schrijf en dat ze sinds een maandje wat met mij heeft. In de zevenentwintigste hemel is (was) ze. Ze had drie weken eigenlijk niks van mij gelezen door drukte en ach, ze heeft me nu toch, nietwaar, dus waarom zou ze ze nog lezen? Één van haar vriendinnen, zo eentje die haar echte naam ook weet, kwam na het lezen van mijn blogs tot een soort van één plus één-conclusie. Francine, dat moet haast wel R…..l zijn! En uiteraard was dat niet zo heel erg moeilijk. Haar reactie: “Dat jij het pikt, dat hij zo over je schrijft!”

Dames in België, Lena en de MILF

Uiteraard wist Francine van de dames in België waarover mijn blog, ‘platte tieten‘ ging. Ze wist ook van sexy Lena en haar moeder, ’t loeder! Zelf is Francine ook heus geen brave Hendrika geweest in haar prille jeugd. Wij verwijten elkaar daarover helemaal niks. Waarover maakt ze zich dan zo boos? Ach, het bekende denk ik. Zolang ik over anderen schrijf, en dat is immers wat ik doe, is het best. Wee als ik over haar schrijf! Dat was tegen haar (naïeve) verwachting in, en dit blog zal het er niet beter op maken.

Zij niet hoor

Wat Francine altijd zo leuk aan mij vond, zoals het schrijven van blogs, wordt mij nu zo’n beetje verweten. Ik mag van alles schrijven, al verzin ik het ter plekke, zolang het maar niet over Francine gaat. Ik vond het te gek voor woorden, haar te moeten uitleggen, dat alles wat ik schrijf in hoofdlijnen klopt, en dat mijn relatie met haar weer voor voldoende stof zorgt om verder te gaan met schrijven. Toch denkt madame daar duidelijk anders over.

En verder

Alsof het nog niet genoeg was, hadden we eerder deze week al een discussie over vrouwen, rijden, en ongelukken. Ja, volgens de statistieken maken vrouwen minder ongelukken met de auto. Echter, twee recente onderzoeken wezen het volgende uit. Vrouwen rijden 23% van alle gereden kilometers. Ze rijden dus minder, dus komen ze ook minder snel in de gelegenheid een ongeluk te maken. Bovendien wees het andere onderzoek uit dat zowel mannen als vrouwen gevoelsmatig vinden dat vrouwen minder behendig zijn achter het stuur. Ik ga meestal op mijn gevoel af,……. en dat bedriegt mij zelden.

Haalt mijn relatie de vakantie?

Wat heeft dit allemaal met onze vakantie te maken zou je denken? Wel, deze discussie kwam eerder deze week op gang, een aangezien ik mijn camper graag heel houd, vertelde ik Francine dat ik het merendeel zou gaan rijden, en zeker op de bergweggetjes! Uitgerekend de bergweggetjes vindt Francine zo leuk om te rijden. En daar ging het fout, er was al wrijving. Hier overheen kwam dus dat Francine niet het onderwerp van mijn blogs wil zijn. Haar privéleven zou zo teveel op straat liggen en ze voelt zich nu één van die vele andere vrouwen, wat voorheen overigens nooit eerder een probleem was. Het is een beetje gaan escaleren zoals een storm en een glas water, en de mug en de olifant. Francine is boos en het is nog maar de vraag of wij samen op vakantie gaan. Zelf vindt ze dat ze goed rijdt. Daar denk ik anders over. Zelf wil ze niet beschreven worden in een blog. Daar denk ik anders over.

Vrouwen…..

Eigenlijk had ik haar reactie kunnen verwachten want: 1. Ze is een vrouw. 2. Zoals iedere andere vrouw denkt, denkt ook zij dat zij mij wel even kan temmen. 3. Logica en vrouwen, het gaat niet samen. 4. Ach, ik wil niet eens verder opsommen waarom ook Francine, zoals veel vrouwen voor haar, eigenlijk met een te verwachten, onredelijke………………! Ach, over anderhalve week rijd ik richting het Zuiden. Ik heb er zin in. Als ze nog mee wil, is ze welkom en lees je meer over ons. Zo niet, ach, dan lees je binnenkort over mijn bevindingen in andere landen, zonder Francine, …… met andere……….. ach!

Wie is Floris Deun?

Hoi,
ik ben Floris (43) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en
spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te
schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets,
laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *