Floris’ Blog: Tegenstrijdig m/v

Wie is beter, de man of de vrouw? Één ding weet ik zeker: soms prefereer ik mannen boven vrouwen, soms vrouwen boven mannen. Nu doel ik er niet alleen op dat mannen afstotelijk en woest onaantrekkelijk zijn of dat vrouwen fijne, seksueel aantrekkelijke wezens zijn. Dat laatste is wel mooi meegenomen maar ook te plat en makkelijk.

De weg kwijt

Het schijnt dat je als bijrijder beter een man als navigator kan hebben dan een vrouw. Zij wijzen je stelselmatig de verkeerde weg en de lange vakantierit begint al met een echtelijke crisis. Toch, en dat lijkt tegenstrijdig, heb ik liever de stem van Katja dan van Jort om mij de weg te wijzen. Katja heeft me nooit een verkeerde weg ingestuurd. En hoewel ik ervan overtuigd ben dat Jort mij ook niet in de steek zal laten, luister ik toch liever naar mijn Katja! IJdele hoop dat ze ooit seks met me heeft, dus blijft dat bij fantaseren. Dat geldt vast voor menig man en vrouw.

Seks

Nu we het toch over platte seks hebben; het is een kwestie van smaak, maar als het om seks draait, geef ik de voorkeur aan vrouwen. Meerdere vriend(inn)en van mij denken daar anders over. Prima, moet kunnen toch! Zij houden van hun eigen geslacht of van beide. Soms maak ik gekscherend de opmerking van de “verkeerde” kant te zijn, ik val immers op vrouwen, en ben dus lesbisch. Het tegenstrijdige! Want wanneer het praten over seks betreft, doe ik dat weer liever met mannen. Wij praten plat en oppervlakkig over seks zonder er een waardeoordeel aan te hangen. Vrouwen kunnen namen als wipkip, neukertje, sloerie, geil ding, et cetera, niet echt waarderen. Terwijl dit bij ons slechts bravoureachtig gedrag is. Ook qua humor verschillen mannen en vrouwen blijkbaar nogal!

Werken met m/v

Op het werk probeer ik er ook achter te komen wie ik beter vind, de man of de vrouw. Mannen werken doorgaans prima samen of naast elkaar zonder zich aan elkaar te storen. Dat hoor ik zelfs van vrouwelijke collega’s. Er bestaat geen haat of nijd. Wij zijn kort, krachtig en to the point! Vrouwen daarentegen kunnen uren kwebbelen en kibbelen over niet ter zake doende onderwerpen. Vaak betreft het privé aangelegenheden, en het liefst die van een ander. Dit roddelen verklaart het koosnaampje kip dat menig man hanteert voor de vrouw. Maar ook nu word ik bevangen door een tegenstrijdig gevoel. Vrouwen kunnen op het werk iets wat de meeste mannen niet kunnen, multi-tasken! Het is dus nog maar de vraag of vrouwen minder productief zijn dan mannen. Nu vraag ik mij uiteraard wél weer af hoe het met de mannelijke lesbo of de vrouwelijke homocollega zit.

Decolletés

Ook qua kleedgedrag zijn er veel verschillen. Vrouwen kleden zich over het algemeen, vooral ’s zomers, uh, “beter” dan wij. Mannen in korte broeken: geen gezicht! Vrouwen met korte rokjes: nooit kort genoeg! Hetzelfde geldt voor decolletés; zelden zijn ze diep genoeg!
De bladen zeggen dat topless zonnen anno 2011 uit is. Fijn dat bladen er zo over denken, maar ik heb daar een eigen mening over, zeker op het strand. Als zonaanbidder ben ik vaak te vinden op de stranden. Heerlijk wanneer jonge vrouwen topless liggen te zonnen. Want van die witte borstjes op een bruin lichaam, dat ziet er niet uit! Van mij moet dit gewoon zo blijven. Mannen daarentegen liggen soms topless en dat ziet er dan ook weer niet uit! Sommige hangbuikzwijnen hebben zo’n pens en enorme borstvorming dat ik zou zeggen: “direct verbieden!” Ook dikke vrouwen in leggings mogen zich van mij in de zomer niet buiten vertonen. Ieder pondje gaat via het mondje bij zowel man als vrouw. Hé gelukkig, zijn er toch nog overeenkomsten!

Overeenkomsten m/v

Wie zoekt, vindt zeker overeenkomsten en ondanks dat ik cynisch schrijf over vrouwen, zoek ik zeker ook naar wat ons bindt. Er zijn niet altijd veel gemene delers te vinden tussen man en vrouw, maar toch kan de één niet zonder de ander. Ik mag graag op vrouwen vitten, maar zonder kan ik ook niet. Dus wat is beter? Het hangt er maar vanaf welk doel je nastreeft en het doel heiligt de middelen.

Wie is Floris Deun?

Hoi,
ik ben Floris (42) en ik ben gepassioneerd wanneer het schrijven en
spelen met taal betreft. Mij werd gevraagd nu en dan een stukje te
schrijven voor manoman in 2011. Ach, waarom niet? Vind je het (n)iets,
laat het me dan gerust weten, via floris.deun@hotmail.com. Groeten Floris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *