Gescheiden vrouwen langer alleen

Vrouwen die zijn gescheiden blijven vaker alleen dan mannen. Vier jaar na de echtscheiding woont de helft van de mannen opnieuw samen. Zo lazen we deze week in de media naar aanleiding van nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Satistiek. Bij vrouwen is dit een op de drie.    

Uitstellen nieuwe relatie       
In de meeste gevallen blijven kinderen na een echtscheiding bij hun moeder wonen. Het vinden van een nieuwe partner wordt hierdoor volgens het CBS moeilijker. Ook stellen alleenstaande moeders samenwonen met een partner vaak uit totdat de kinderen de deur uit zijn. Of ze willen liever een LAT-relatie of zelfs helemaal geen relatie meer op korte termijn.

Zonder kinderen eerder nieuwe relatie
Het wel of niet hebben gehad van een boterbriefje is doorslaggevend bij het opnieuw aangaan van een relatie. Na het beëindigen van het samenwonen met een partner zonder dat er sprake was van een huwelijk gaan evenveel mannen als vrouwen weer een nieuwe relatie aan. Binnen vier jaar is de helft weer aan de man of vrouw. Volgens het CBS omdat er bij samenwonen minder vaak kinderen in het spel zijn.

Gescheiden mannen daten vaker
Wellicht zijn mannen evolutionair gezien niet geïnteresseerd in de kinderen van een ander. Het zou kunnen verklaren waarom vrouwen met kinderen langer alleen blijven. Anderzijds hebben vrouwen met kinderen nu eenmaal een groter takenpakket met de nodige verantwoordelijkheden, waardoor ze minder kunnen of willen daten. Terwijl vader zich weer vrij kan bewegen op de dating-markt zit moeders vaker thuis en zal zij met het oog op haar kroost ook kieskeuriger zijn voor ze opnieuw een relatie aangaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *