Hoe ver ga jij bij de Nieuwjaarsborrel?

Oud en Nieuw was al niet mijn favoriete feestje, maar 31 december wordt waarschijnlijk nog overtroffen door de nietsontziende Nieuwjaarsborrel. Je moet toch wel heel amicaal omgaan met je collega’s om ze alle 80 te willen kussen. Ik had een collega die demonstratief haar arm recht naar voren uitstak, zodat niemand binnen 1 meter van haar aura kwam. Het werkte. Maar toen ik het probeerde, vond ik het weer zo zielig als iemand zijn wang al half naar me toe had  gekeerd, zich voorover boog en vol verwachting op mijn nieuwjaarszoen wachtte. Daar ging ik dus weer…

Alcohol op de Nieuwjaarsborrel
En ja, de ene wel en de andere niet. Ook zo’n dilemma… Misschien is dat de reden dat ik het altijd flink op een zuipen zet. Heerlijk die champagne! Niet alleen om de bacteriën te doden die lustig door de lucht vliegen, maar ook om het scherpe randje er een beetje af te halen. En met mij schijnen meer mensen naar de alcohol te grijpen op kerst- en nieuwjaarsborrels. Maar liefst 77 procent van de werknemers doet het niet rustiger aan wat betreft hun drankgebruik tijdens de kerstborrel op het werk. Het blijkt dat er juist teveel wordt gedronken. Ik vind dat wel gezellig, zie je je collega ook eens van de andere kant.

Tipsy of stomdronken?
Bij een vorige werkgever liep het echter de spuigaten uit. Oke, het was een Engels bedrijf en we vierden Nieuwjaar in Engeland, maar wat konden die mensen drinken! Eén meisje was zo ver heen, dat ze huilend naast haar collega’s stond, zich toen met een vaag excuus uit de voeten maakte en vervolgens een half uur met haar hoofd boven de wc-pot hing. Kijk, dat gaat zelfs mij te ver. Een beetje tipsy, vrolijk en toegeeflijk, alla, maar kotsmisselijk, stomdronken en niet meer weten wat je doet? Ook al is het de beste manier om mensen ervan te weerhouden ook maar enige intimiteit met je te initiëren, de volgende dag moet je je wel weer vertonen tussen diezelfde collega’s. Ben benieuwd hoeveel jullie drinken bij de Nieuwjaarsborrel. Stuur je me je reactie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *