Jonge blom

Ik hoorde van de week over een vrouw die al veertig jaar getrouwd was met dezelfde man, beiden begin 60, en die nu op zoek kan naar een nieuw huis omdat hij verliefd is geworden op een andere vrouw. Natuurlijk, dit gebeurt elke dag tientallen keren, maar dit was erg schrijnend. Even snel: hij gedraagt zich al een tijdje vreemd, werkt veel over, krijgt op de meest rare momenten sms’jes. Zij vraagt wat er aan de hand is. Hij zegt dat hij gek is geworden op een vrouw van 26, en hoe vervelend hij het ook vindt, voor haar en de (volwassen) kinderen, hij bij die vrouw gaat wonen. ’s Avonds was hij weg.

Lusten
Nou wil het geval dat de vrouw in kwestie, nu zij alleen is, niet in aanmerking komt voor huursubsidie, omdat ze in een te duur huis woont. Subsidie krijg je blijkbaar niet op grond van inkomen, maar op basis van de huurprijs van je woning (oké, daar gaan we een andere keer op in). Zij moet dus nu haar huis uit, omdat hij zijn lusten niet in bedwang kan houden.
Saillant detail, de vrouw wist contact te leggen met de eerste echtgenoot van de jonge blom in kwestie. Deze voorspelde dat de nieuwe relatie gedoemd was te mislukken, omdat het meisje een ziekelijke neiging heeft om op oudere heren te vallen. En als het nieuwe eraf is, pakt ze gewoon de volgende. Mijnheer heeft dan geen vrouw meer, geen huis, zijn kinderen willen hem niet meer zien, hij zal zijn kleinkinderen dus ook niet meer zien en zijn ex-vrouw moet op haar 62e nog verhuizen en sappelen om de eindjes aan elkaar te knopen. Wat een ellende. En dat allemaal omdat hij blijkbaar thuis niet de adorering vond die alleen een jeugdige liefde je kan geven. Niet dat het huwelijk slecht was, dat gaf hij grif toe, maar hij kon ‘gewoon’ geen weerstand bieden aan zoveel jeugdig enthousiasme.

Roze wolk
Bij dit soort verhalen denk ik wel eens, is het te idealistisch, een relatie voor het leven? Moet je altijd maar op je hoede zijn? Hoort dit erbij? En is het dan nog wel de moeite waard om je energie in één persoon te steken? Ben je dan zelf echt de enige waar je van op aan kunt? En dat is zelfs nog relatief, zie bovenstaand voorbeeld. Want deze man is gewoon de kluts kwijt. En als hij straks van zijn roze wolk valt, mag hij blij zijn als er iemand is die hem opvangt en die wel gelooft in liefde in plaats van lust.

Een gedachte over “Jonge blom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *