Supersnel een sixpack

Om het jaar goed te beginnen komt ’s werelds meest bekende watermerk Evian met een landelijke RESTART actie. Het  krijgen van een sixpack was nog nooit zo makkelijk, want op 3 januari kan iedereen zijn of haar lege fles ‘oudjaars’ champagne omruilen voor een gratis sixpack Evian mineraalwater.
Wanneer je niet alleen je champagnefles inlevert maar ook op de sportschool voor de sixpack gaat, volgen hier nog wat waterweetjes.

Sport en water
Je lichaam bestaat voor 60 procent uit water, en elke zes weken wordt
dit grotendeels vervangen door wat je drinkt. Lichamelijke inspanningen
gaan onvermijdelijk gepaard met vochtverlies. Je verliest niet alleen vocht door jezelf flink in het zweet te werken maar ook doordat er water verdampt met de lucht die je uitademt. Tijdens één uur lichaamsbeweging verlies je gemiddeld ongeveer één liter. Wanneer je onvoldoende drinkt tijdens het sporten kan vochttekort er voor zorgen dat de spieren minder functioneren en waardoor je weer last kunt krijgen van kramp.

Lekker doordrinken
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het beter op geregelde tijdstippen grotere hoeveelheden te drinken, dan voortdurend kleine beetjes. De
hoeveelheid drank die ingenomen wordt, bepaalt namelijk ook de snelheid
waarmee de maag geledigd wordt en waarmee het vocht dus via de darmwand
in het bloed terecht komt : hoe meer men drinkt (tot 700 ml), hoe
sneller de maaglediging gebeurt. Drink je water niet te koud. Dranken kouder dan 10°C verlaten trager de maag zodat je lichaam er minder snel over kan beschikken. Dat geldt ook voor warme dranken. Wacht ook niet met drinken tot je dorst krijgt. Dorst is een signaal van uitdroging en wijst je dus eigenlijk op het feit dat je wat aan de late kant bent met je hydratatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *