Make-up kosten

Vrouwen spenderen een vermogen aan make-up en huidverzorgingsproducten. Over een heel leven bekeken, besteden we maar liefst 13.000 euro aan make-up. Maar het kan altijd erger. Vicepresidentskandidate Sarah Palin komt voor zo’n budget haar bed niet uit. Tijdens haar campagne alleen al heeft ze maar liefst 75.000 dollar uitgegeven aan make-up. Daarnaast nog eens 75.000 dollar aan kleding. Samen is dat goed voor zo’n 110.000 eurootjes. Deze cijfers werden bekend gemaakt door de website Politico.com.

136 dagen
Nederlandse vrouwen besteden dagelijks zo’n half uur aan het wassen en stylen van het haar, 20 minuten aan het opbrengen en bijwerken van make-up en ook nog eens een kwartiertje voor nagelverzorging. Gemiddeld is ze 136 dagen van haar leven kwijt aan het verzorgen van haar uiterlijk. Ook daar zal Good old Sarah wel overheen gaan.

Foundation
Het  meeste geld wordt uitgegeven aan foundation. Wat voor een spul? Foundation gebruikt ze voor haar gezicht. Het is dat lichtbruine goedje waardoor je bij kaarslicht denkt: ‘goh, mooie huid heeft ze’, maar dat bij fris daglicht meer wegheeft van een lichte variant plamuur. Op een goede tweede plaats in de make-up aankopen top vier staat mascara, gevolgd door lipstick. Het minst wordt uitgegeven aan oogschaduw.

Metroman
Een kwart van de Nederlandse vrouwen verlaat het huis nooit zonder make-up. Zo bleek uit onderzoek. 40% van de ondervraagden voelt zich onzeker als ze geen make-up draagt. Tweederde van de vrouwen vindt het een hele opgave om dagelijks te
zorgen voor een fris en fruitig voorkomen. Eenderde beleeft er
daadwerkelijk plezier aan. Mannen zijn slechts 45 dagen van hun leven bezig met er goed uitzien. Ondanks de opkomst van de metroman blijven ze dus nog flink achter bij de vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *