Mannen liever vrijgezel dan kaal

Mannen gaan liever zonder vriendin door het leven dan zonder haar. Dat bleek uit een enquête die NIVEA FOR MEN Hair Recharge in samenwerking met Men’s Health organiseerde. Op de vraag wat mannen vervelender zouden vinden: kaal zijn, vrijgezel zijn, slecht kunnen sporten of hard snurken antwoordde ruim 40% dat ze kaal zijn het meest vervelend zouden vinden. Slecht sporten stond op nummer twee met 23% en vrijgezel zijn op nummer drie met 20%. Snurken werd als minst problematisch ervaren.

Zonder haar niet aantrekkelijk
Het betekent dat de man van tegenwoordig flink wat waarde hecht aan zijn haardos. 40% van de ondervraagde mannen denkt dan ook dat je met een kaal hoofd minder aantrekkelijk bent voor de andere sekse dan met een volle bos, modieus gekapt haar; 35% van de mannen met een partner gaf aan dat die ook wel teleurgesteld zou zijn als de haren op het hoofd zouden verdwijnen; 52% van de ondervraagden gaf aan al last te hebben van een wat dunner wordende coup. Toch zijn mannen niet zo onzeker dat alle middelen worden aangegrepen om de boel te herstellen. 21% zou het laten bij wat het was, 55% zou zich beroepen op een shampootje en 19% zou alles proberen: haartransplantatie, haargoeroe, appelmoes op het hoofd of een toupet. Als er maar weer haar op zou gaan groeien. 55% gelooft trouwens wel dat grapjes maken over de kaalheid het beste werkt voor de acceptatie. 20% wordt er liever niet op gewezen met een grapje. Die vindt het al lastig genoeg.

Pleister
Nee een pleister helpt niet tegen verminderde haargroei, maar manOman heeft wel een psychische pleister op de wonde. De man mag dan zelf niet zo gecharmeerd zijn van een terugtrekkende haargrens, de helft van alle Europeese vrijgezelle vrouwen kan er niet mee zitten. Zij vinden een kale man net zo aantrekkelijk als een man met een flinke haardos.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *