Man relatie: Zweden M/V

Zweden, ideaal stuk Europa. Van oudsher vooruitlopend op sociaal terrein, goede arbeidsverhoudingen, kinderopvang en veel vrouwen op hoge functies, kortom het man-vrouwverhoudingenwalhalla van Europa, ons aller voorbeeld.

ABBA
Al jaren trouwens, ik noem en passant even een ABBA, waar twee mannen en twee vrouwen in eendrachtige samenwerking tot grote hoogten stegen, zonder daarbij de sexeverschillen uit het oog te verliezen, mannen met baarden en snorren, vrouwen met wulps lang blond haar. Neutraal in WOI en WOII, Volvo en Björn Borg-onderbroek. Uit dit land kan toch zeker geen sekseprobleem komen, zo mag men aannemen.

Vandaag
Vandaag werd echter juist uit Zweden een dramatisch man/vrouwprobleem de journalistiek ingegooid, dat Europa mogelijk maandenlang in spanning zal houden. Een typisch man/vrouwprobleem dat ook in Nederland zomaar voor kan komen. Houdt u vast, huivert en siddert en houdt ramen en deuren gesloten!

Kapsalon
In Stockholm heeft een vrouw vandaag haar kapper na een knipbeurt in zijn duim gebeten! Nu.nl pakte dit nieuws al snel op en plaatste het op haar site! De vrouw, waarvan de naam vooralsnog onbekend is, was ontevreden over het knipresultaat en beet de zondige kapper resoluut in zijn duim. Vermoedelijk dacht ze hierbij: ‘Deze duim mag NOOIT meer een vrouwenhoofd beroeren’, al vermeldt Nu.nl deze zinsnede niet. U begrijpt dat Europa geschokt is, EU-nieuws, sport en beursresultaten zullen al snel naar de achtergrond verdwijnen. Hoe zal dit gaan aflopen?

Komkommertijd, en ze had nog zó gezegd: alleen de dode puntjes eruit…

 Meer over Feite Hofman
 Feite
Hofman is een 38 jarige Arnhemmer, werkt in het basisonderwijs en heeft
een  gezin met vrouw en twee kinderen. Eind juni komt ‘Feitmans!’ uit,
een verzameling    columns en verhalen. Wekelijks blogt hij voor
manOman over zijn visie op de man-  vrouwrelatie. Lees meer op www.feitmans.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *