Maria’s Blog: Radiostilte

Ja, hoor, daar is hij weer! Tom de Ridder is terug en hoe. Bij ieder STER-blok hoor je zijn stem wel vier keer. Zouden die reclamemakers nou niet beseffen dat dit tégen hen werkt. Dat wij, luisteraars, er de balen van hebben om bij iedere nieuwsuitzending geconfronteerd te worden met Tom de Ridder of, net zo erg, ANOUK. Een commercial dient volgens mij om consumenten aan te trekken en niet om ze af te stoten, waarbij zo snel mogelijk het geluid van de radio wordt weggedraaid of uitgezet.

Folderleed

Nog zo iets, de reclamefolders die je elke week in de bus krijgt. Wat zouden alle winkelartikelen een stuk goedkoper kunnen als niet iedere week al dat dure drukwerk in de bus werd gegooid. Vooral die blaadjes met meubelen, badkamers en keukens, die gaan we heus niet iedere week kopen.
Ik weet wel dat ik een sticker op de deur kan plakken, dan zou ik een stuk milieuvriendelijker bezig zijn, maar er zijn folders die ik wél wil ontvangen, al mogen ze van mij best wat dunner zijn. Folders over voedingsmiddelen. kleding en treinreizen-met-korting zijn hier altijd welkom, maar ja, dat kan je niet op je brievenbus plakken. Daarom dus nog geen sticker bij mij. Enfin, de kerk, die het oud papier hier ophaalt, moet ook leven.

Plastic-leed

Inmiddels wordt in onze gemeente wel het plastic verpakkingsmateriaal apart verzameld, al zie ik maar zelden iemand iets in die container gooien. Zelf heb ik een grote plastic zak in de schuur staan, die, als hij vol is, in één keer in de container wordt gemikt. Laatst zag ik iemand met een rollator die vertelde dat zij het plastic in de oude broodzak verzamelde en dan in de container gooide. Ook een idee.
Enfin, ik moest dit even kwijt. Laat het uw feestdagen niet bederven. Hopelijk is Tom de Ridder binnenkort op wintersport, waarbij hij, wat mij betreft, minstens drie maanden weg blijft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *