Mary’s Blog: Computersores 8.1

Mijn man en ik hadden gelezen dat Microsoft in april ophoudt met het ondersteunen van Windows XP. Dus zat er niets anders op dan ons licht te gaan opsteken bij een presentatie van het nieuwe Windows 8.1 programma. Zo kwamen we terecht in een zaal, voor een groot gedeelte gevuld met oudere heren en zelfs ook een paar dames. Nou, dat zou weer wat worden! Het geklaag was niet van de lucht. “Waarom moeten we nu weer een nieuw programma leren? We waren toch heel tevreden met onze XP!” Vooral ouderen zien enorm op tegen veranderingen voor hun computer. “Raak ik niets kwijt, kan ik mijn oude programma’s nog draaien? Kan ik tóch nog mijn oude XP gebruiken naast het nieuwe 8.1?” Nou, dat schijnt nog wel te kunnen, mits men het Internet uitschakelt. Als je dat niet doet liggen de “inbrekers” op de loer om bij je binnen te komen.

Presentatie

De presentator toonde ons een prachtig scherm met z.g. “tegels”, kleurige plaatjes in allerlei vormen: vierkant, langwerpig, horizontaal of verticaal. Vast allemaal zeer nuttig maar voor mij hoeft het niet. Hij klikte het een en ander aan om ons wegwijs te maken, maar helaas ging het allemaal nogal ongestructureerd, zodat er niet veel van bleef hangen.

Steeds weer wat nieuws

Gemompel alom. Sommige aanwezigen hadden thuis al wat geoefend en gaven adviezen, anderen dromden samen om de tafel met folders en te koop aangeboden cd’s.
Na de pauze legde een andere spreker ons uit dat het opstarten van de computer met Linux wel heel prettig is. Zelf had hij een groot aantal cd’s gemaakt in verschillende versies waarmee men dit programma kan opstarten. Voordeel is dat men Microsoft buiten spel kan zetten als wraak voor de steeds terugkerende en verplichte kosten die ons steeds worden opgedrongen, maar aan de andere kant: wéér wat nieuws!

Enfin, voorlopig kunnen we ons nog even voorbereiden, maar april is er eerder dan men denkt en dan is het uit met de pret! Of begint de pret dan pas?? Wie het weet mag het zeggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *