Mooi of beroemd?

Stel manOman zoekt een boegbeeld voor haar reclamecampages… Onze doelgroep is mannen. Wat kunnen we beter kiezen? Een rolmodel-man, een bloedmooie vrouw -onze Mandy ten spijt-, een gewone vrouw of een beroemdheid? Sinds kort hoeven we daar niet meer zelf over na te denken. De Britse Aston Universiteit deed een onderzoek en weet raad.

Bloedmooi
Een flink aantal proefpersonen werd gevraagd te kijken naar een fictieve reclame voor parfum. Telkens zagen ze een fles reukwater naast een gezicht. Soms ging het om een bekend gezicht, soms om een onbekend gezicht. Alle gezichten waren vooraf door een testpanel gekwalificeerd als ‘mooi’ of ‘gemiddeld’. De proefpersonen bekeken de foto’s met gevoelige sensoren om hun vingers. Deze registreerden de kleinste verandering van zweet in de handen. Hoe meer zweet, hoe groter de emotionele reactie. Wat bleek? Beroemdheden zorgden voor een grotere emotionele respons dan onbekenden. Zelfs beroemdheden met een gemiddeld uiterlijk gaven meer reactie dan bloedmooie maar onbekende mensen.

Beroemde mannen
Alle mannelijke lezers van manOman ten spijt moet de redactie dus concluderen dat wij beter op zoek kunnen gaan naar een beroemdheid met een gemiddeld uiterlijk dan naar een beeldschone vrouw. Wie had dat gedacht? Beroemdheden die zich aangesproken voelen kunnen contact opnemen met de (vrouwelijke) redactie van manOman. Beroemde mannen geen bezwaar.

bron:Quest

 

Een gedachte over “Mooi of beroemd?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *