Onderzoek – vrouw: liever naar tandarts dan WK kijken

Vrouwen gaan liever naar de tandarts dan dat ze kijken naar het WK. Onderzoek wijst dit uit. In totaal werden 926 vrouwelijke respondenten (uit alle opleidingsniveaus en gezinssamenstellingen) van 16 jaar en ouder ondervraagd. 11% was van plan alle WK wedstrijden te kijken, 37% kijkt alleen als het Nederlands elftal speelt en 24% is helemaal niet van plan naar het WK te gaan kijken.

André Hazes en Wolter Kroes redden WK

Enkele gedienstige vrouwen (5%) kijken alleen als hun partner ook kijkt. Toch zijn er wel manieren om de dames ook in WK-sferen te krijgen. André Hazes – Wij houden van Oranje (49%) en Wolter Kroes – Viva Hollandia (36%) doen hun werk!
Een kwart van de vrouwen kijkt nooit reguliere voetbalwedstrijden, maar gaat wel het WK kijken omdat.. ..het gezellig is (34%)
..het een Nationaal feest is (28%)
..ze het Nederlands elftal willen supporten (27%)
..ze er dan over mee kunnen praten (19%)

De vrouwen zijn gematigd positief over de kansen van Nederland. De helft denkt dat Nederland de WK finale niet haalt. Maar aan een poule doen de dames niet. 35% interesseert het niet , 26% zegt dat ze er te weinig verstand van hebben om mee te doen en slechts 15% vindt het wel leuk!

Wat vrouwen dan wel graag doen?

Vrouwen die geen WK voetbal willen kijken, gaan liever..
..een ander tv-programma kijken (53%), zoals een film (64%), een detective (33%) of zelfs het nieuws (29%)
..iets anders doen, zolang ze maar geen WK hoeven te kijken (45%)
..werken (24%)
..shoppen (24%)
..stappen met vrienden/vriendinnen (12%)

De vrouwen hebben het niet makkelijk. 37% wil het liefst onderduiken tijdens het WK en 57% maakt liever het hele huis schoon dan dat ze naar het WK moeten kijken. 34% gaat nog liever naar de tandarts dan dat ze naar het WK moeten kijken.

Bron: MeMo2

Een gedachte over “Onderzoek – vrouw: liever naar tandarts dan WK kijken”

  1. Ik snap het helemaal, die voetbal-angst.
    Ik wordt doodsbang van al dat oranje, en de vaders met zoontjes met oranje shirtjes. Vooral de hele heisa eromheen maakt me ziek.. Zo kregen we vrij van school om “voetbal te kijken”
    Dat is toch gewoon te gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *