Vrouwen zeuren week per jaar

Een grappig berichtje in de krant van deze week: Vrouwen zeuren, alles bij elkaar opgeteld, op jaarbasis een week lang tegen hun man. Gemiddeld zeuren dames 7920 minuten tegen hun man over huishoudelijke klusjes, hun drinkgewoontes en hun gezondheid. Dat staat gelijk aan 2,5 uur zeuren per week. De getallen komen uit een Engels onderzoek, uitgevoerd onder 3000 mensen.

Klagen en zeuren

Het meest voorkomende onderwerp waar vrouwen tegen hun man over klagen: niet helpen bij het schoonmaken van het huis. Ook niet afwassen en te veel drinken zijn populaire zeuronderwerpen. Nu ‘hoor’ ik de meeste mannen denken: zo weinig? Die van mij zeurt de hele dag! Dat ligt dan toch ook wel een beetje aan de man. 83 procent van de mannen moest namelijk toegeven dat het gezeur van hun vrouw wel vaak terecht is.

Zeuren helpt    

De helft van de mannen geeft hun vrouw binnen een half uur haar zin. 21 procent doet daar wat langer over maar geeft het na enkele uren op en geeft er alsnog gehoor aan. Vrouwen weten dat ze te veel zeuren. Maar ja.. je moet toch wat. Van de vrouwen moest 87 procent erkennen dat ze het hun man soms toch wel wat moeilijk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *