Vrouw Relatie: Altijd weer die ex

Getrouwd zijn met een gescheiden man heeft één nadeel. Er is een ex. Daarom dames, wanneer u nog niet aan de man bent, kies er een zonder kinderen. Niet om de kinderen maar om de ex die je er gratis en voor niets bij cadeau krijgt. De ex van mijn lief praktiseert dit advies al jaren. Met als gevolg, geen nieuwe man in huis, waardoor ze gefocust blijft op haar vermeende plaats in het leven van haar ex. Mijn nieuwe lief dus. Het is ook eigenlijk een advies van niks!

Ex-en complex

Ze knipt met haar vingers en hup! Als bij toverslag komt haar ex aangevlogen. Dat die ex inmiddels een ander leven heeft doet er niet toe. Ze zijn samen erg content met hun geknip en gevlieg. Ik iets minder. Ik heb een ex-en complex. Want ik zeur. Ze hebben toch samen een dochter? – Schatje trouwens, uit de grond van mijn hart – Nou dan, dan moet je af en toe even knippen en vliegen. Het is niet anders. En als dochter (maar meestal moeder) dan ergens heen moet terwijl we al een afspraak hebben, nou, dan zeg ik die afspraak toch even af. “Verander je complexen nu eens in wat souplesse”, zegt lief dan.

Verjaardag

En dat maakt me boos. Soms erg boos. Zoals twee dagen geleden op zijn verjaardag. Leuk restaurant geregeld, alle kinderen mee, helemaal leuk. Tot het knip-smsje. ‘Haal het niet, kun je Robin een uurtje later halen?’ De jarige vond dat het kon. Ik en de restaurantreservering vonden van niet. Laat ik niet in details treden, maar de avond liep uit op een snackbarhap voor de kinderen, tranen van boosheid voor mij en hij kon fluiten naar zijn verjaardagswip. 

Verbanden

Gisteravond was ik inmiddels wel weer toe aan een potje goedmaaksex. Een mens kan niet eeuwig blijven mokken tenslotte. Ik kruip in bed tegen lief aan waar hij wat ligt te lezen. ‘Van je familie moet je het hebben’, gekregen voor zijn verjaardag van zijn ex. Nog licht ontvlambaar maar nu om andere reden schuur ik wat tegen hem aan. Het effect is nul. Ik gooi het over een andere boeg. Stuurs neem ik wat afstand en zucht maar eens. Lief blijft lezen in zijn boekje en lacht. Kennelijk is het een leuk boek. Leuker dan ik. En dan die achterlijke titel. Bedoelt ze daar soms iets mee? “Ik zie een overeenkomst”, zeg ik, met daarin niet mis te verstaan, zelfs voor een man, de ondertoon van ‘ze heeft het weer voor elkaar’. “Ik ook’, zegt lief, “je zeurt weer”.

Een gedachte over “Vrouw Relatie: Altijd weer die ex”

  1. wat een vreselijk gezeur. Bemoei je niet zo met exen.
    Ik heb een onthulling: ook niet gescheiden mannen hebben exen. die hebben relaties gehad. Net als jij.
    accepteer elkaar dat je wat meegemaakt hebt, of krijg een relatie met een maagd.
    Ik vind dit stuk schrikbarend hoe van NIETS een probleem wordt gemaakt. Anti-man. zoals dat vaker gaat op deze site, die totaal vervrouwelijkt is, en voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *