Vuilnisman helpt u even?

Een aantal jaren geleden kregen wij in onze woonplaats plotseling te horen dat het huisvuil voortaan gescheiden opgehaald zou worden. Dit was beter voor het milieu en voor de ruggen van die arme vuilnismannen.

Er werden subiet enkele peperdure vuilnisauto’s besteld en in de vuilcontainers van de bewoners werd een tussenschot geplaatst. De verontwaardiging in de buurt was groot: Hoe konden we ons tuinafval (snoeiafval) nog kwijt in een halve vuilcontainer?

Helaas, het plan ging door. De bewoners leerden het snoeisel kleingeknipt in de halve bak weg te werken en iedereen leek tevreden.

Geen noodzaak om te scheiden
Maar nu, een aantal jaren later, wat krijgen we te horen: Het tussenschot moet er uit want er is geen noodzaak meer om het afval gescheiden op te halen. Helaas, het verwijderen van het tussenschot is veel te veel werk. Bovendien zijn de vuilcontainers reeds afgeschreven dus krijgen we nieuwe containers. Er zijn inmiddels ook al nieuwe vuilniswagens besteld! De containers zullen voortaan automatisch geleegd worden want het is voor de vuilnismannen te zwaar om de bakken naar de vuilniswagen te rijden!!!

Spierballen
Te zwaar? Waar zijn die stoere mannen van vroeger, met die spierballen. Die tilden zelfs de bakken omhoog en kiepten ze zelf leeg! Zijn daarom die sportscholen nodig, tegenwoordig, om er toch nog iets van te maken? Wij vrouwen keken vol bewondering naar die prachtige gespierde knapen. Maar ook dat is ons kennelijk niet meer gegund. Jammer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *