Relatievraag: Ben ik vader of partner?

Vraag aan info@manoman.nl: Ik ben sinds een paar jaar stiefvader en gelukkig gaat het heel goed tussen mij en het kind. Natuurlijk waren er in het begin problemen, het kind probeerde de ouders erg tegen elkaar uit te spelen (‘ik wil naar papa’). Van mijn kant had ik ook een beetje het gevoel dat ik op de tweede plaats kwam. Er waren dingen met mijn vriendin waarvan ik dacht dat ze aan de nieuwe samenlevingsvorm lagen: eigenlijk ging het ‘oude’ gezin altijd voor. Na veel gezeur van mijn kant gaat het nu beter, maar tijd voor ons samen is er nog steeds maar sporadisch. Eigenlijk wil ik niet alleen maar ‘stiefvader’ zijn, ik mis mijn rol als ‘partner’. Is er een recept voor hoe ik me voel? E

Relatieadvies 

Beste E, In de eerste plaats wil ik je een compliment geven over de relaties tussen jou en je stiefkind. Helaas is er geen kant-en-klaar recept om een samengesteld gezin te laten slagen om de eenvoudige reden dat er verschillende mensen, met elk hun eigen invloed, bij de situatie betrokken zijn. Wat je in de eerste plaats nodig hebt is erkenning voor jouw gevoelens. Je partner moet kennelijk ook nog wat werk verzetten voor zij zover is. In een samengesteld gezin is loyaliteit vaak een invloedrijke partner. Iedereen lijkt klem te zitten tussen wat was, wat de ander wil en hoe ze het zelf het liefst zouden willen. Mogelijk heeft je vriendin last van schuldgevoelens. Jammer dat jij, als sterke partner, daarvan de consequenties moet dragen.

Geen tijd samen

Tijd voor jullie samen is een ander verhaal. Daar kun je prima afspraken over maken. Plaats een slot op de deur, benut de momenten dat er geen kind in huis is of boek eens wat vaker een nachtje weg samen. Maar misschien is er meer aan de hand. Wat er speelt kan alleen je vriendin je vertellen. Er is wel een organisatie die je verder kan helpen omtrent je eigen gevoelens en ervaringen. Kijk eens op de site www.hultzercoaching.nl onder het kopje ‘Stiefmoedercoaching’. Jeanette Hultzer is stiefmoedercoach en heeft een schat aan ervaring en adviezen, waar jij ook als stiefvader je voordeel mee kunt doen. Je ontvangt doelgerichte adviezen, afgestemde hulp en alleen het lezen van de site is al een ‘feest’ der herkenning! En lees ook het blog op SkajaCoaching.

Lees ook:
– Hoe kan ik hem loslaten nu het uit is?
– Waarom heeft mijn ex-vriendin zich nooit willen binden?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Mail je vraag info@manoman.nl en wie weet wordt jouw vraag op deze site behandeld. Wil je een persoonlijk advies? Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *