Relatievraag: Waarom houdt ze me op afstand?

Vraag aan info@manoman.nl: Sinds 8 maanden heb ik een relatie met een hele leuke dame. De eerste 4 maanden waren leuk maar daarna ontstond enige afstandelijkheid tussen ons zoals elkaar bv niet zo vaak zien, maar we spreken elkaar wel vaak telefonisch. Zij heeft een heel slecht huwelijk achter de rug, mijn vermoeden is dat ze zich niet helemaal durft over te geven aan onze liefde wat zij stellig ontkent. Want ze zegt dat ze graag met mij oud wil worden. En als ik haar vraag waarom we zo weinig met elkaar afspreken zegt ze dat ze zich geblokkeerd voelt door een bepaald negatief gevoel en dat het geen kwestie van niet willen maar simpelweg niet kunnen is. En ze praat er ook niet makkelijk over met mij. Kan je mij hierin adviseren…alvast bedankt. Bj

Relatieadvies 

Beste Bj, Er zit niets anders op dan ook wat afstand te nemen. Je vriendin is wat vaag over de reden van haar toegenomen afstandelijkheid. Dat jullie het vier maanden leuk hebben gehad, geeft aan dat er voor haar twijfel is ontstaan die er eerst niet was. Dit kan te maken hebben met haar eigen ervaringen uit het verleden. Wellicht kwam je na de eerste tijd ‘te dicht bij’ en raakt je vriendin geblokkeerd. Het kan ook zijn dat ze de relatie niet meer ziet zitten, maar het nieuws niet hard wil brengen en hoopt op een opgeven van jouw kant.

Meant to be

Ik denk dat je uit moet gaan van de oude liefdeswijsheid die zegt dat wat terugkomt nadat je het los hebt gelaten, meant to be was. Je hebt je hulp aangeboden, je hebt je gevoelens geuit en ze neemt het niet aan. Ik denk dat het tijd is om haar te vertellen dat je er voor haar zult zijn (als je dat wilt) bij het overwinnen van haar verleden, maar dat ze die hulpvraag helder aan je moet voorleggen. Tot die tijd ben je bereid haar de ruime te geven die ze nodig heeft. Maak afspraken op welke manier jullie (af en toe) contact houden. Het zal niet makkelijk voor je zijn, maar bedenk: in geval van ware liefde zal je haar niet verliezen. Is ze toch niet helemaal oprecht tegen je, dan wil je niet aan het lijntje gehouden worden. Sterkte Bj!

 Lees ook:
Ik heb een liefdevolle relatie, toch wil ik niet verder
Waarom ben ik zo snel op relaties uitgekeken?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Mail je vraag info@manoman.nl en wie weet wordt jouw vraag op deze site behandeld. Wil je een persoonlijk advies? Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *