Relatievraag: Hoe kan ik hem loslaten nu het uit is?

Vraag aan info@manoman.nl: Het is nu een paar weken uit met mijn vriend. We hadden wel ups en downs, maar we waren toch altijd wel blij als we bij elkaar waren. We hadden een afstand-relatie, misschien goed om te weten. Het is heel raar uitgegaan, en hij heeft me heel erg gekwetst de laatste paar weken. Toch kan ik hem niet loslaten. Ik weet dat het beter is wanneer ik dit wel doe, maar mijn gevoel wil nog niet overstag. Daarnaast heb ik de hele tijd de drang om met hem te praten, en om al zijn krabbels te controleren en dat soort dingen. Wat kan ik doen om me niet meer zoveel met hem bezig te houden? Groeten,
Anoniem

Relatieadvies

Hai Anoniem,
Wanneer iets niet goed wordt afgesloten, kom je terecht in een fase waarin jij je nu bevindt. Deze fase kost veel energie en het is meer dan logisch dat je een antwoord zoekt op de vraag hoe je de situatie voor jezelf kunt verbeteren. Wat je nodig hebt, is een echt afscheid zonder open eindjes. In de meest ideale situatie kom je tot een gesprek met je ex-vriend. In dit gesprek zou plaats moeten zijn voor het beantwoorden van vragen. Hoe heeft het zo kunnen gebeuren? Hoe is het voor hem? Wat zou je nog willen zeggen. Dat soort dingen. Wanneer zo’n gesprek er niet in zit, zul je op een andere manier afscheid moeten nemen om los te laten. De methode die je zou kunnen hanteren is afscheid in de vorm van een ritueel. Laat jezelf niet verleiden tot het vinden van antwoorden in zijn krabbels aan anderen, of door te proberen via-via zijn gangen na te gaan. Dit lijkt op stalken en is een negatief proces waarin je verstrikt kunt raken met als gevolg dat het allemaal langer duurt dan nodig.
Wat je kunt doen is met jezelf een periode afspreken dat je moet rouwen. Niet mag rouwen, maar echt moet. Zeg tegen jezelf dat je een weekend, dag, week, uur, wat je nodig hebt, moet huilen, schreeuwen, zeuren en zelfmedelijden mag hebben. Binnen die periode moet het gebeuren. Daarna is je kans voorbij en hou je erover op. Dit klinkt overdreven, maar echt, het helpt. Vaak nog binnen de periode die je dacht nodig te hebben. Belangrijk; hou het bij jezelf, doe jezelf of anderen niets aan en val je ex er niet mee lastig. Op geen enkele manier. Het is jouw intieme proces om je hart te luchten en om jezelf hier doorheen te helpen, niet om iets te doen waar je je later tegenover anderen over zou moet schamen. Daarna bedenk je een afscheidsritueel. Vergeef hem en jezelf de dingen die gekwetst hebben. Schrijf een brief (die je niet post), verzamel herinneringen en pak ze in een doosje dat je ergens ver weg stopt of zelfs weggooit, of delete met een ferme druk op de knop zijn profiel uit je vriendlijst. Het gaat om het symbool. Kies iets dat jou zegt: ‘ja, het is klaar, het is goed zo’. Daarna bouw je een klein feestje. Ga met vriendinnen de stad in voor een drankje, trakteer jezelf op iets lekkers of regel iets leuks. Je hebt het overleefd en jou wacht een leuke nieuwe tijd! Succes.

Lees ook:
– Mijn vriend wil veel reizen, maar ik heb verlatingsangst
Waarom ben ik zo snel op relaties uitgekeken?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Een gedachte over “Relatievraag: Hoe kan ik hem loslaten nu het uit is?”

  1. mijn vriend en ik hebben een einde aangemaakt op onze relatie omdat we vaak met mekaar botsen en daardoor veel stress krijgen…ma ik kan hem niet echt los laten en nu wil ik hem terug ma hij wilt het niet meer omdat we het tevaak hebben beloofd om gfeen stress meer te krijgen…wat moet ik doen ik ben einde raad…ik ga naar vriendinnen en leuke dingen doen en blijf best wel lang tot in de avond maar dan kan ik niet slapen omdat ik hem ontzettend mis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *