Relatievraag: Hij heeft al een vriendin, hoe verover ik hem?

Vraag aan info@manoman.nl: Ik vind een goede vriend van mij al langere tijd leuk. Maar hij heeft een vriendin. Laatst heb ik uitgesproken wat ik voor hem voel. En hij reageerde heel normaal. Hij begon tegen mij te praten, en vertelde me meer persoonlijke dingen. We hebben zelfs bijna gezoend. Dit was echt heel romantisch. Hij speelde gitaar voor mij. En het waren allemaal van die liefdesliedjes. We werden onderbroken door zijn broer en toen was de betovering verbroken. Ik heb een sprankeltje hoop, maar telkens wanneer zijn vriendin erbij is laat hij mij links liggen en kijkt hij niet naar mij om. Mijn vraag is: Wat moet ik hiermee? Zal ik hem vergeten of zal ik juist voor hem gaan vechten?
N.

Relatieadvies

Hai N,
Oei, je bevindt je in een situatie die veel vrouwen zullen herkennen. Ik noem het ‘het ik ben bijzonder voor hem syndroom’. Je vindt iemand leuk en je beleeft een paar mooie momenten samen. Door de bijzondere sfeer ontstaat een band. Tenminste, dat is wat vrouwen denken. En daarin zit hem de kneep. Waarschijnlijk was het ook een speciaal moment en was het zelfs romantisch. Bedenk alleen, het was dát moment. Daarna is het voorbij. Wat vrouwen geneigd zijn te doen, is blijven hangen in dat moment. Logisch, want het smaakt naar meer, of het heeft ze aan het twijfelen gebracht. Ze gaan de situatie tot in de puntjes analyseren en projecteren op elke seconde een bepaalde waarde. Helaas is dat hun persoonlijke waarde. De jongen met wie je was, N, heeft een andere beleving. Waarschijnlijk heeft hij zich laten gaan in het moment en dat was het dan. Dit blijkt uit het feit dat hij zich anders gedraagt wanneer zijn vriendin erbij is.
Lieve N, er zijn niet veel mannen die hun vriendin verlaten voor een andere vriendin. Niet omdat mannen harteloze wezens zijn die maar wat aan flirten, maar omdat zij anders omgaan met momenten als jij omschreef. Ze leggen er gewoon minder snel een diepere betekenis in en willen al helemaal niet dat er een verantwoordelijkheid bij komt kijken. Mijn advies, stop met zoeken naar signalen en laat het voor wat het is. Vergeten hoeft niet. Dat doet hij ook niet, maar er een andere betekenis in leggen, is denk ik wel het beste. Wanneer jullie weer eens samenkomen en jullie belanden weer in eenzelfde situatie zou je het misschien ook gewoon kunnen vragen. “Waarom reageer je anders als je vriendin erbij is?” Stel je vraag cool en doe alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wees duidelijk, net zoals je deed toen je hem zei dat je hem meer dan leuk vindt. Creëer gerust een beetje zekerheid voor jezelf zodat je weet waar je aan toe bent en niet zo hoeft te raden naar zijn bedoelingen. Als blijkt dat hij ook meer voor jou voelt dan hij dacht, geef hem dan wat tijd. Een nieuwe relatie beginnen voor de andere is afgerond, is vragen om problemen. Succes!

Lees ook:
– Wat als je verliefd bent op een goede vriend?
– Waarom val ik altijd op de verkeerde mannen?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Een gedachte over “Relatievraag: Hij heeft al een vriendin, hoe verover ik hem?”

 1. Help me!
  Ik vind een jongen heel erg leuk en hij mij ook (zegt die)
  Ik weet nii of het waar is want hij heeft een vriendin
  En als de vriendin er is laat die mij achter
  Ik kan hem nii uit me hoofd halen. Hij zegt wel steeds dat die
  Mij leuk vind en ik heb al gevraagd waarom hij mij achter laat
  Als zijn vriendin er is en dan zegt die dat die niet wil laten merken
  Dat die mij leuk vind… En ik weet niet wat ik hier mee aan moet
  Groetjes d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *