Waarom vrouwen geen brede mannen willen

Ik las een artikel over wat mannen aantrekkelijk vinden aan vrouwen. Het ging daarbij om het uiterlijk. Het bleek dat de omvang van billen en borsten niet zo van belang is, zolang er maar een bepaalde verhouding in terug te vinden is. De 0,7 verhouding. De taille zou precies 70 procent van de heupen moeten bedragen. Waarmee maar gezegd is dat de truuk vooral in het midden huist. Een brede taille mag best, wanneer het zandloper idee maar behouden blijft. Dat u het maar weet.

Goed gespierd

Mannen dienen vooral slank te zijn. Gespierde binken, daar zitten vrouwen niet zo op te wachten, aldus hetzelfde onderzoek. Wat een mazzel weer voor al die kerels. Waar wij vrouwen dienen te trainen in dienst van de 0,7-regel, dienen jullie vooral model recht-toe-recht-aan te behouden. ‘Ho, ho’, zullen nu mannen zeggen, ‘dames waarderen wel degelijk mijn brede torso of sterke biceps’. En dat klopt. Brede mannen zijn er voor de lol, de ‘basics’ voor de heb. 

Lekker

Hoe zit dat? Brede mannen trainen niet voor zichzelf. Ze trainen net zo veel ‘omdat ze zich er prettig bij voelen’, als dat vrouwen make-up gebruiken en zich sexy kleden ‘omdat het zo lekker zit’. Je doet het vanwege het effect van aandacht dat het oplevert. Hoeveel vrouwen zouden zich nog langer willen kwellen om maar sexy te zijn wanneer ze op een onbewoond eiland zaten? Evenzo zou menig man zich niet zo uitsloven wanneer er geen publiek zou zijn om het resultaat te bewonderen. Wij vrouwen weten dat. En we waarderen ook zeker de mooie aanblik van het goed getrainde mannenlijf. 

Player

Maar het goed getrainde mannenlijf zegt ook:’Ik wil rendement uit mijn investering.’ Geen goed getraind lijf of het label ‘player’ zit erop geplakt. En dat vinden vrouwen bedreigend. Leuk als niemandalletje voor een keer, maar om er nu aan vast te zitten? Dan maar liever een man met een minder opvallende body. Lekker genoeg voor jezelf, niet lekker genoeg om al te veel concurrentie mee aan te trekken. Niet uit het onderzoek, maar wel bekend uit eigen ondervinding; wij vrouwen zijn verschrikkelijk! 

Een gedachte over “Waarom vrouwen geen brede mannen willen”

  1. Zandloperverhaal: eerder ergens gelezen in een coca-colaflesjes blog! (eerste alinea) Misschien naar doorlinken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *