Relatievraag: Ik haal oude koeien uit de sloot…

Vraag aan info@manoman.nl: Sinds 2,5 jaar heb ik een relatie met een man die iets jonger is dan ik. Hij is 50 en ik ben 55. Voor mij heeft hij zeker twintig relaties gehad. Met twee van die vrouwen is hij getrouwd geweest en met één had hij een lat-relatie. Ik reken hem daar vaak op af en dat gaat gepaard met gescheld en gezeur. Ik denk dat ik gewoon jaloers ben. Al zijn vorige vrouwen waren tussen de 9 en 13 jaar jonger dan ik ben. Ik wil mijn relatie redden en mijn mond houden maar als ik een paar wijntjes op heb ga ik toch weer ouwe koeien uit de sloot halen. Help me aub,
groet Karina.

Relatieadvies

Beste Karina,
Je hebt gevoelens van onzekerheid. Die gaan nooit vanzelf weg door je mond erover te houden. Wat kun je doen? Vertel hem om te beginnen op een rustig moment, wanneer je niet aan het borrelen bent, wat je dwars zit. Spreek uit hoe vervelend je het vindt dat je zo reageert en vraag om zijn hulp en geduld. Zeg dat het te maken heeft met je eigen onzekerheid (want dat is het) en dat het je spijt dat je het hem daarmee soms lastig maakt. Door zelf open te zijn, laat je een veel zachtere kant van jezelf zien dan een aangeschoten vrouw die gaat schelden over ouwe koeien. Omdat jij anders reageert zal hij dat ook doen. Misschien kunnen jullie afspreken wat meer tijd voor elkaar te maken. Samen leuke dingen doen maakt je relatie sterker. Daarnaast moet je met jezelf aan de slag. Maak een documentje op de computer, of schrijf in een schrift, wat je onzeker maakt. Waarom zou jij minder zijn dan zijn vorige relaties? Misschien waren zij jonger, maar wat zegt dat? Wat doet dat met je? Maak een lijst met alles wat je écht dwars zit, hoe onvolwassen of onredelijk ook. Het is jouw lijst, niemand krijgt het te zien. Daarnaast maak je een lijst met pluspunten. Zet tegenover elk vermeend pluspunt van een ander een pluspunt van jezelf. Zij was jong? Jij hebt (levens)ervaring. Een ander een goede baan? Jij weet het thuis gezellig te maken…Vervolgens verwijder je de pluspunten van zijn ex-en of streep je ze door. Je houdt je er niet langer mee bezig dan die ene keer. Daarna zijn ze weg en blijven ze weg. Alleen jouw persoonlijke lijstje met pluspunten blijft over en daar ga je mee aan de slag. Lees die pluspunten minimaal 10 dagen dagelijks een paar keer door en probeer het werkelijk te voelen. Ik ben eerlijk, spontaan, kan heerlijk koken, heb stralende ogen… wat er ook maar op je lijstje staat. Waar het om gaat is dat je de vervelende gedachten die je voor jezelf gecreëerd hebt, overschrijft met positieve gedachten. Je zult zien dat je jezelf hierdoor beter en zekerder gaat voelen en dat dit je relatie ten goede komt. Succes!

Lees ook:
– Waarom heeft mijn ex-vriendin zich nooit willen binden?
– Ik controleer mijn vriend continu

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *