Relatievraag: Mijn libido is erg laag, wat kan ik hier aan doen?

Vraag aan info@manoman.nl:Eigenlijk te gênant voor woorden maar ik maak me zorgen om mijn libido. Ik raak nooit opgewonden. Mijn vriendinnen schijnen hier geen last van te hebben, dus ik durf er niet voor uit te komen. Ik heb geen vaste relatie, maar door mijn ‘probleem’ durf ik ook niet te daten. Ik probeer wel eens te masturberen, maar eigenlijk doet het me niets. Wat moet ik doen?
Groet, Dani

Relatieadvies

Hai Dani,
In de eerste plaats moet je helemaal niets. Ook niet tijdens het daten. Het is jammer wanneer je sociale leven onder zoiets als’ libido’ zou moeten lijden. Bovendien ben je de enige niet. De meeste mensen hebben een wisselend libido. Wanneer je werkelijk zelden opgewonden raakt, is er misschien meer aan de hand. Geen zin in seks wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door psychologische problemen of relatieproblemen. In sommige gevallen ligt er een lichamelijk aandoening aan ten grondslag. Angst, verdriet, boosheid, stress, een negatief zelfbeeld of een negatief beeld over seks, het zijn allemaal je puurste libidoremmers. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen kan libidoverlagend werken. En, last but not least, ook bij mensen die slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld vergaat letterlijk de lust tot vrijen. Voor vrouwen is het, meer dan voor mannen, ook nog eens van belang voldoende veiligheid en emotionele intimiteit te ervaren voor ze opgewonden kunnen raken. Iemand die nog nooit zin heeft gehad in seks kan beschadigd zijn door een strenge opvoeding waarin seksualiteit, het eigen lichaam of het veranderende lichaam, zoals in de pubertijd, een taboe was. Die mensen hebben onvoldoende geleerd wat al die gevoelens nu betekenen en zijn onvoldoende vertrouwd geraakt met hun eigen lichaam en seksualiteit. Wat er voor jou speelt, Danielle, kan ik niet zo aangeven. Je geeft aan dat er wel gesprekken over seks plaats vinden tussen jou en je vriendinnen maar dat je daar niet actief aan deelneemt uit angst dat je geheim ‘ontmaskerd’ wordt. Dit geeft een extra lading. Mijn advies is om gespecialiseerde hulp in te schakelen. Het lijkt me goed om met een vertrouwenspersoon op zoek gaan naar de achterliggende oorzaak van je verminderde libido. Een goede eerste stap is een bezoek aan je huisarts. Vind je dat eng of heb je geen klik met je huisarts, maak dan een afspraak met een seksuoloog. Zij zijn er ook voor om je angst over dit probleem weg te nemen want gedoe met libido… het komt vaker voor dan je denkt.

 Lees ook:
Ik heb een liefdevolle relatie, toch wil ik niet verder
Waarom ben ik zo snel op relaties uitgekeken?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Een gedachte over “Relatievraag: Mijn libido is erg laag, wat kan ik hier aan doen?”

  1. Als vrouwen te weinig libido hebben, heeft dat vaak te maken met hun energie-niveau of een verstoorde energiestroom. Het kan dus heel goed een lichamelijke oorzaak zijn. In de chinese geneeskunde wordt bij mensen met een te laag libido, dan ook vaak hun energie gestimuleerd. In de chinese acupunctuur zijn er zelfs speciale acupunctuurpunten om je libido te verhogen. Ook kunnen eventuele emotionele blokkades behandeld worden met acupunctuur. Je kunt dus zeker een acupuncturist, liefst gespecialiseerd in vrouwen, bezoeken in je omgeving. Mijn acupunctuurpraktijk Ling Tai is gelegen in Deventer en Diepenveen. Als je meer informatie wilt kun je me mailen op info@lingtai.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *