Relatievraag: Mijn vriend wil een gezin, ik niet

Vraag aan info@manoman.nl: Ik heb al 2 jaar een vriend,ik ben nog erg jong, we zijn beiden rond de twintig. Mijn vriend is wel vier jaar ouder dan ik. Hij heeft het regelmatig over samenwonen en kinderen krijgen. Ik ben daar nog helemaal niet aan toe, maar mijn vriend wil een serieuze relatie, hij vertrouwt erop dat we nu altijd bij elkaar zullen blijven. Hoe weet ik of ik daar al klaar voor ben? Is het raar als je liefde al op 14-jarige leeftijd is begonnen en je op latere leeftijd met dezelfde jongen gaat samenwonen en misschien een gezin krijgt? Ik weet niet nu al of ik voor altijd bij hem wil blijven. Er zijn ook genoeg andere jongens, maar op dit moment vind ik mijn vriend nog heel leuk. Maar als ik besluit dat ik later niet met hem wil samenwonen of een gezin wil krijgen, moet ik mijn relatie dan nu al opgeven? Of moet ik maar zien waar het schip strandt?
Groetjes,
Meisje

Relatieadvies

Lief Meisje,
Je hoeft jullie relatie nog niet op te geven omdat je in de toekomst mogelijk ook andere jongens leuk gaat vinden. Natuurlijk komt het voor dat mensen elkaar jong ontmoeten en hun leven lang samen blijven, maar het is wel vrij uniek. Wanneer je jong bent moet je jezelf nog grotendeels ontwikkelen. Het is daardoor niet zo vanzelfsprekend dat je partner dusdanig met je mee ontwikkelt dat je interessant blijft voor elkaar. Het leven is een ontwikkeling met verschillende fases. Dat jij nu nog niet aan kinderen en een vaste relatie met een grote verantwoordelijkheid toe bent, hoort bij jouw fase van nu. Daar is helemaal niets mis mee. Het is natuurlijk wel goed dat je soms even stil staat bij wat je wilt. Dit is beter dan ‘maar zien waar het schip strandt’. Zeker waar het gaat over relatievragen waar kinderen bij komen kijken. De verantwoordelijkheden voor een gezin zijn groot. Jij twijfelt niet eens of een gezin nu binnen jouw leven past, je weet zeker dat dit niet zo is. Je vriend zou je hierin ruimte moeten geven. Hij is ouder dan jij, maar nog altijd jong genoeg om nog een paar jaar te wachten. Jou nu een fase laten instappen waar je nog niet aan toe bent, is vragen om problemen. Wanneer het dan toch misgaat, is de kans groot dat jij degene bent die achterblijft met jullie kind(eren). Die blijven nu eenmaal meestal bij de moeder. En dat terwijl je nu weet nog niet aan kinderen toe te zijn! Heb je met hem echt goed gesproken over zijn kinderwens? Is het werkelijk een wens of is het zijn manier om aan te geven dat hij (jou?) wil binden? Samenwonen of het stichten van een gezin staat niet gelijk aan de bevestiging op een serieuze relatie. Die bevestiging geef je door hoe je met elkaar omgaat en niets anders. Je hebt een serieuze relatie wanneer je elkaars wensen respecteert, in vertouwen met elkaar omgaat en samen geestelijke en/of lichamelijke intimiteit en trouw deelt. Luister in dit geval maar naar je gevoel. Kinderen kunnen altijd nog. Succes!

Lees ook:
– Waarom heeft mijn ex zich nooit willen binden?
– Waarom ben ik zo snel op relaties uitgekeken?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en
zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *