Relatievraag: Ik ben de andere vrouw…

Vraag aan info@manoman.nl: Al ruim twee jaren heb ik een relatie met een gehuwde man uit mijn vriendenkring. Zelf ben ik een alleenstaande ouder met kinderen. In de periode dat ik alleen kwam te staan met de kinderen heeft hij mij regelmatig geholpen met praktische zaken. Op een zeker moment is er meer dan een vriendschapsrelatie ontstaan. Hij nam daartoe het initiatief. In het begin was deze geheime liefde spannend en nieuw en was dit voldoende voor mij. Mijn gevoelens voor hem zijn inmiddels behoorlijk gegroeid, en ik mis duidelijk een partner waarmee ik meer dan een enkel contact per maand heb. Tot nu toe heb ik hem niet tot een keuze willen dwingen, nu wil ik wel graag dat hij een beslissing neemt. Ook al zou dat een einde van onze (liefdes)relatie kunnen betekenen. Het lastige is ook dat ik zijn vrouw en kinderen ken. Al weet ik dat er structureel iets mis is in de huwelijkse relatie, omdat hij al eerder een relatie (toen met medeweten van zijn vrouw) buiten zijn huwelijk heeft gehad. Ik twijfel of ik zelf de knoop moet doorhakken om deze relatie te beëindigen of dat ik hem nog meer tijd moet geven. Groet,
Maria

Relatieadvies

Beste Maria,
In deze complexe situatie heb ik eigenlijk maar één advies voor je. Neem zelf de beslissing en laat het niet van hem afhangen. Dit zal je zoveel meer helpen in het proces dat erna komt. In je mail kom je over als een verstandige dame die, ondanks dat ze er alleen voor staat in de dagelijkse zorg voor haar gezin, prima haar mannetje staat. De rol die je vriend kan bieden is niet genoeg voor jou, maar je begrijpt dat er ook niet meer in zit. Hoewel ik je vriend niet ken zou het goed kunnen kloppen dat hij je nooit méér kan bieden dan dit. Weinig mannen verlaten hun gezin voor ‘de andere vrouw’. Waarom zou hij ook? Hij heeft én een gezin en een minnares. Zijn vrouw vond het al eens oké dat hij er een ander op na hield. Waarom zou hij zo’n vrouw kwijt willen? Hij heeft de jackpot, ook al zegt hij dat zijn huwelijk niet even spannend meer is. Dat klinkt niet aardig, maar het is denk ik wel iets waar je rekening mee moet houden. Hij heeft zijn ‘vluchtheuvel’, jij niet. Maria, er is een groot verschil tussen samen een leven delen of samen een geheime relatie hebben. Wanneer je iemand ontmoet met wie het klikt, je bijzondere momenten beleeft, een verwantschap voelt of zelfs liefde, maar deze persoon is bezet, dan is dit verwarrend. Juist ook het ‘niet kunnen krijgen’ speelt een grote rol in de aantrekkingskracht. Verboden vruchten, je kent het… Probeer voorbij deze gevoelens te komen en bedenk wat jij werkelijk nodig hebt om jouw persoonlijke levensinvulling compleet te kunnen maken. Waar liggen jouw verlangens voor de toekomst, wat heb jij nodig? Waarom werd je verliefd op deze man? Was het werkelijk sec deze man? Was het je gevoel van afhankelijkheid, de spanning, of misschien wel afleiding en aandacht in een zware periode van eenzaamheid? Wil je je leven delen met een man die er minnaressen op na houdt? Die dit soms opbiecht, maar soms ook niet? Zou hij stoppen na jou of kun je ermee leven dat het jou ook kan overkomen? Zoek antwoord op deze vragen, kies bewust maar vooral, kies zelf, ik weet dat je er sterk genoeg voor bent. Succes.

Lees ook:
– Hij heeft al een vriendin, kan ik hem veroveren?
– Waarom val ik altijd op de verkeerde mannen?

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *