Relatievraag: Val ik op de verkeerde personen?

Vraag aan info@manoman.nlIk ben al heel lang gescheiden en alleen. Als ik iemand leuk vind dan is de persoon altijd bezet. Ik probeer mijn leven weer op te pakken met iemand maar als ik dat probeer dan is de persoon altijd bezet. Blijkbaar val ik op de verkeerde personen. Wat kan ik hier aan doen? A.H

Relatieadvies 

Beste A, Je geeft aan alleen te zijn en je leven weer op te willen pakken. Dit vertelt dat de achterliggende periode teleurstellend voor je is geweest. Dan voelt het opnieuw als een teleurstelling wanneer de persoon met wie je nader kennis zou willen maken bezet blijkt te zijn. Voor je het weet kom je in een cirkel terecht die alleen maar lijkt te bestaan uit teleurstellingen. Mijn advies is om nog even de tijd te nemen en te onderzoeken waarom je graag iemand wil ontmoeten. Je vermeldt niet of je date met die verkeerde personen of in stilte verliefd bent. Ben je er écht aan toe om iemand te vertrouwen? Je zult niet de eerste zijn die ‘op de verkeerde valt’ vanuit een bepaalde (soms onbewuste) ‘sabotage-strategie’ die je zelf in stand houdt.

Wat trekt je zo aan in de ‘verkeerde’ mannen?

Het is waar, om geluk te delen en te ontvangen, moet je bij jezelf beginnen. Mijn advies: Leg de lat wat lager. Focus je niet op onbereikbare anderen, maar op jezelf. Na een periode van verdriet en narigheid is het laatste stukje soms dat je jezelf moet herontdekken. Wat vind je zelf eigenlijk aantrekkelijk, écht belangrijk en leuk om te doen? Is dat nog wel hetzelfde als voorheen? Je hebt immers veel meegemaakt. Dat heeft je een ander mens gemaakt. Bekijk ook eens van een afstandje wat je zo aantrekt in die ‘onbereikbare partner’. Zijn er partners geweest die bezet waren, dan zou je kunnen vragen waarom ze met je in zee gingen. Het antwoord kan je inzicht geven over wat je uitstraalt naar anderen. Gelijktijdig kun je aan de slag met een nieuwe manier van mensen leren kennen. Switch van datingsite of van profiel (of maak er een aan). Verander eens van omgeving om mensen te ontmoeten. Speur op internet naar activiteiten die jouw interesse hebben, maar plaatsvinden buiten jouw gebruikelijke kring. Daarmee geef je aan dat je het verleden echt kunt loslaten en openstaat voor een nieuw begin. Het gaat er vooral om dat jij lekker in je vel zit. En dan zal je zien… Daar komen leuke mensen op af die bij je passen! Succes en laat nog eens horen hoe het met je gaat.

Lees ook:
Mijn libido is erg laag, wat kan ik hier aan doen?
Mijn man wil geen sex meer

Zelf een relatievraag stellen?

Dat kan! Mail je vraag info@manoman.nl en wie weet wordt jouw vraag op deze site behandeld. Wil je een persoonlijk advies? Voor slechts € 19,95 krijg je een persoonlijk relatieadvies in de mail. Mail voor een online coachingsadvies je relatievraag o.v.v. manOman relatievraag + onderwerp, naar info@manoman.nl, met je leeftijd, geslacht en zo veel mogelijk relevante informatie, dan vertellen we je de betalingsprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *